Gaziantep Minibüscüler Odası Başkanı Sofu Çolak, Kart 27 firmasının zamanında teslim etmemesi nedeniyle henüz kartlı sisteme geçemediklerini söyledi.

487 dolmuşun otobüse dönüştüğünü hatırlatan Sofu Çolak, "Otobüslerin tamamı kartlı sisteme geçecek ve para ortadan kalkacaktı. Ancak 15 Ocak'ta tüm otobüslere kart takılması gerekirken yarısına ancak takıldı. Firmaya sesleniyoruz eğer 10 Şubat'a kadar sözünde durmazlarsa, bizde hazırki takılan cihazları söküp kendilerine teslim edeceğiz" dedi.

PARA KALKMALI

Kart 27 firması cihazları zamanında teslim etmediği için bu işin yılan hikayesine döndüğünü belirten Sofu Çolak, "Zamanında katmadıkları gibi birde eski cihazları takıyorlar. Takılan sistem eski teknoloji. Cihazları takmadıkları için kendi aramızda sorun yaşıyoruz. Hırsızlığın bitmesi adına paranın bir an evvel kalkmasını istiyoruz. Maalesef firmanın işi zamanında bitirmemesi nedeniyle kartlı sisteme geçilemedi. 487 otobüsden ancak 200'üne takıldı. Onu da zamana yayıp işi ağırdan alıyorlar. Otobüse geçtik değişen bir şey olmadı. 10 Şubat'a kadar takılmadığı takdirde cihazlarını kendilerine teslim edeceğiz" diye konuştu.

Meral KINACILAR