Reel sektör refahın temel taşı

Gaziantep Ticaret Odası ve ticari alacak sigortası şirketi Coface işbirliğinde Ticari Alacak, Risk Yönetimi ve Ekonomi Semineri düzenledi. Başkan Yardımcısı Rıdvan Köksüzer, reel sektörün sosyal refahın inşasındaki temel taşlardan biri olduğu unutulmaması gerektiğini vurguladı.

GTO KOBİ Gelişim Merkezi projesi çerçevesinde düzenlenen seminerde Türkiye’nin ekonomik görünümü ve ihracat pazarındaki gelişmeler ile birlikte kredi takibi süreci, istihbaratın önemi, tahsilat süreci, finansal bilgi paylaşımı konuları konuşuldu. Köksüzer, Gaziantep ekonomisinin gerek ihracat, gerek büyüme oranlarında Türkiye ortalamasının üzerinde bir performans gösterdiğini belirterek, “bu performansı devam ettirebilmek için iş dünyasının ihtiyacı olan günü kurtaran değil geleceği şekillendiren politikalardır” dedi.

TEMEL TAŞI

“Reel sektörün sosyal refahın inşasındaki temel taşlardan biri olduğu unutulmamalı” diyen Rıdvan Köksüzer sözlerine şöyle devam etti: “ Şu bir gerçek ki ekonomi ulusal ve uluslararası alanda yaşanan her türlü siyasi gelişmelerden, çekişmelerden, iklimsel değişimlerden, doğal afetlerden etkilenen hassas bir olgudur. Bizler bu hassasiyet içerisinde var olmaya çalışıyoruz. Ülkenin bütünlüğü ve huzuru açısından ekonomik kalkınmanın ne denli önemli olduğu konusunda sanırım hepimiz hemfikiriz. Reel sektörün sosyal refahın inşasındaki temel taşlardan biri olduğu unutulmamalı. İhtiyacımız günü kurtaran değil geleceği şekillendiren politikalar.”

TAVİL BİLGİ VERDİ

Coface Türkiye Ticari Grup Genel Müdür Yardımcısı Belgin Tavil ise seminerdeki konuşmasında, ticari ortamdaki belirsizliğin ve yeni çek yasasının Türkiye'deki firmaların risk algılarında değişikliğe neden olduğunu kaydetti. Bu yıl ticari alacak sigortasına talebin arttığını belirten Tavil, gelecek dönemlerde alacak sigortası sektörünün hızla büyüyeceğini dile getirdi. HABER MERKEZİ