Araç ve yaya trafiğinin yoğun yaşandığı Özdemirbey Caddesi 6 şeritli yol yapılması için 2 yıla aşkın bir çalışma yapan Şahinbey Belediyesi yolu hizmete açıyor. Asfaltlama ve kaldırım çalışmasının tamamen bitirilecek olan Özdemirbey Caddesi, 6 şeritli yol olarak hizmete sunulacak.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Özdemirbey Caddesinde mutlu sona ulaştıklarını söyledi. "İki yıla aşkın süredir, caddemizin 6 şeritli yola çıkartılması noktasında çalışmalar yaptık" diyen Tahmazoğlu, "Bu yolun açılması için bu alanda bulunan binaların kamulaştırması ve yıkımlarını yaptık. Daha sonra ise alt yapı kuruluşları yolun tekrardan kırılmaması için tüm çalışmalarını yeniledi. Belediye olarak bizde refüj, kaldırım çalışmasını yaptık. Böylelikle Özdemirbey caddemiz birkaç yıldan beri söylediğimiz 3 gidiş 3 geliş 6 şeritli yol haline dönüşmüş olacak. Ben yolumuzun Gaziantep’imizin trafiğine çok ciddi katkı sağlayacağına inanıyorum çünkü burası hakikaten trafiğin sıkıştığı bir noktaydı. Gaziantep de son aylarda trafikte ciddi bir yoğunlaşma oldu. Buradaki yol çalışmamız bu bölgeyi ciddi anlamda rahatlatacaktır.”dedi.

DÜZTEPE'DEN DUTLUĞA KADAR

Özdemirbey Caddesinin devamı ile ilgili bilgiler veren Başkan Tahmazoğlu, “biz sadece doğum evi kavşağı ile Düztepe arasını yapmıyoruz, aynı zamanda Düztepe’den dutluğa kadar olan yolumuzu da 6 şerite çıkaracağız. Şu an kamulaştırma çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Ayrıca Düztepe meydanından Türkmenler caddesine doğruda 6 şeritli bir yol daha açıyoruz. Böylelikle İnönü caddesine paralel bir cadde açmış olmakla İnönü caddesinin de yükünü ciddi anlamda rahatlatmış olacağız.”dedi.

12 KİLOMETRELİK YOL

Havaalanı yolunu Burç kavşağına bağlayacak olan 12 km’lik yol çalışması ile ilgili bilgi veren Başkan Tahmazoğlu, “Yeşilvadi’de 12 km uzunluğunda 12 şeritli yolumuzdaki çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Şimdi reklaj çalışmaları bitmek üzere orada da yakında asfalt çalışmalarımıza başlayacağız. Böylelikle şehrimizin doğu yakasından batı yakasına yani havaalanı yolundan Kilis yoluna kadar şehir içerisinde 12 şeritli yol açmış olacağız ki, şehir içinde trafiği çok ciddi anlamda rahatlatmış olacak. Ben yapılan tüm bu yol çalışmalarının Gaziantep'imize ve Şahinbey'imize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

HABER MERKEZİ