Başvuru süresi uzatılmalı
Başvuru süresi uzatılmalı
İçeriği Görüntüle

Bakan Uraloğlu, “YHT, anahat ve bölgesel trenler ile kent içi raylı sistemleri toplam 2 milyon 783 bin 182 kişi kullandı.” dedi. Uraloğlu, havalimanlarının ise 3,9 milyon yolcuyu ağırladığını kaydetti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2025 yılı Kurban Bayramı döneminde gerçekleşen karayolu, demiryolu ve havayolu trafik verilerini değerlendirdi. Türkiye’deki toplam araç sayısının 32 milyona yaklaştığını anımsatan Bakan Uraloğlu, gidiş yolculuğunun başladığı 4 Haziran ve bayramın son günü olan 9 Haziran tarihleri arasında otoyollardan yaklaşık 16,3 milyon aracın geçiş yaptığını bildirdi.

Otobüsler 3 Milyon 322 bin 695 Yolcu Taşıdı

Bakan Uraloğlu ayrıca 5-9 Haziran tarihleri arasında şehirler arası otobüs firmalarının ise 275 bin 645 adet seferde 3 milyon 322 bin 695 yolcuya hizmet verdiğini kaydetti. YHT’ler ile 167 bin 435 vatandaşın seyahat ettiğini kaydeden Bakan Uraloğlu, anahat ve bölgesel trenlerle de 172 bin 779 kişiyi taşıdıklarını belirtti. Bakan Uraloğlu, “Söz konusu tarihlerde TCDD Taşımacılık tarafından işletilen yüksek hızlı tren, anahat ve bölgesel trenler ile kent içi raylı sistemleri toplam 2 milyon 783 bin 182 kişi kullandı.” dedi.

Havalimanları 3,9 Milyon Yolcuyu Ağırladı

Bakan Uraloğlu, 5-9 Haziran tarihleri arasında Türkiye genelindeki havalimanlarında misafir edilen yolcu sayısının 3 milyon 871 bin 108 olduğunu belirterek bu dönemde toplam 27 bin 655 uçak trafiği gerçekleştiğini kaydetti. Bu dönemde turizm merkezlerinde gerçekleşen yolcu ve uçak trafiğine ilişkin verileri de paylaşan Bakan Uraloğlu, “İstanbul Havalimanı’nda, bir milyon 152 bin 452 yolcuya hizmet verdik. Esenboğa Havalimanı’nda ise bu dönemde 189 bin 470 yolcumuzu ağırladık.” ifadelerini kullandı.