Türkiye Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Şahin Batallı Başkanlığında GAİB hizmet binasında toplanarak gündemi değerlendirdi. Sektörel sorunların masaya yatırıldığı toplantıda 2023 yılı ihracat hedefi olan 500 milyar dolar rakamına ulaşabilmek için kurulan üç ayrı tanıtım gurubunun faaliyetleri hakkında da genel bilgiler alınarak üç ayrı gurubun özellikle yurt dışında düzenlenecek etkinliklerde ortak hareket etmesi yönünde karar alındı.

SORUNLAR MASAYA YATIRILDI

Türkiye Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Batallı “Gaziantep’te gerçekleştirdiğimiz toplantımızda sektörümüzle ilgili sorunları masaya yatırdık. Grupların sadece sektörlerin gelişimine ve yurt dışı pazarların arttırılmasına değil, aynı zamanda Türkiye’nin tanıtımına da büyük katkıları olacaktır. Diğer taraftan yeni pazarlar yeni markalarında doğmasını sağlayacaktır. Tanıtım ve bilinirlik oranının arttırılması gerek sektörümüz gerekse ülkemiz için çok önemlidir. Son dönemlerde Türk mallarına yönelik talebin artmasında ve sektörümüzle ilgili ihracatımızın artmasında şüphesiz kurulumuzun izlediği, TİM ve Ekonomi Bakanlığımızın desteklediği projelerimizin başarısıdır. Tanıtım gurupları ve sektör kurulları ülke ihracatının geliştirilmesi açısından önemli rol oynamaktadır.” dedi.

FUARLARA DİKKAT ÇEKİLDİ

Batallı ihracatçılarla birlikte tanıtım gurupları ve markalaşmış firmaların bu gerçeği göz ardı etmemesi gerektiğini belirterek ,“Yurt dışı fuarlar iş bağlantılarının yapılması yönünde önemli mecralardır. Bu mecraların doğru kullanılması ihracat pazarındaki payımızı arttıracağı gibi ülke bilinirliliğimizin de artmasına ve tanıtımının sağlanmasına neden olacaktır. Önemli olan bu fuarlarda ürünlerin doğru şekilde tanıtımının yapılması ve ülke tanıtımı için gerekli her türlü dökümanın ilgili bakanlık ve kuruluşlarla sağlanacak iş birliğiyle elde edilmesidir. Yurt içi fuarlar kadar yurt dışı fuarlarda değerlendirilmelidir" diye konuştu.

ÇALIŞMALAR BAŞLADI

GAİB hizmet binasında düzenlenen Türkiye Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu toplantısına GAİB Genel Sekreteri Salim Kocaer ve Şef Bülent Kayalı’da katılarak alınan kararların uygulanabilmesi için gerekli çalışmaları başlattılar.