Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanlığı ölçü ve tartı aletleri için beyan verme süresinin 28 Şubat 2014 Cuma günü sona ereceğini açıkladı.

Açıklamada 3516 sayılı ölçer ve ayar kanunu ve buna bağlı çıkarılan yönetmenlikler uyarınca 2012 ve daha eski yıl damgalı ölçü ve tartı aleti bulunduran gerçek ve tüzel kişilerin, ayar memurluğuna beyanname vermeleri gerektiği ifade edildi.

CEZA KESİLECEK

Konu ile ilgili yapılan açıklamada ‘Masa terazisi, ibreli terazi, asma kantar, uzunlu ölçüleri, akıcı madde ölçüleri, kuru taneli ölçekler ve 10 gramdan 5 kilograma kadar olan tartılar için 3516 sayılı ölçüler ve ayarlar kanunun 15. maddesi gereğince damgası kopmuş, bozulmuş, damga süresi dolmuş ve tartı aletleri kullanan kişilere 1.521,00 Türk Lirası idari para cezası uygulanarak Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edileceği’ uyarısına yer verildi. Yetkililer, bu tür ölçü ve tartı aleti kullanan esnafın en kısa zamanda Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olarak İsmet Paşa Mahallesi Uzay Çatılı Pazar Yeri A Blok No:11-12 Şahinbey-Gaziantep (Telefon 0 342 220 42 57) adresine başvurarak gerekli beyanları vermeleri gerektiğini hatırlattılar. HABER MERKEZİ