İstanbul Bayii toplantısını Gaziantep’teki tesislerinde gerçekleştiren Oba Makarna sektöründe dünya liderliğine gözünü dikti. Yüzlerce bayinin katıldığı toplantıda, Oba Makarnanın hedefleri hakkında bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Musa Özgüçlü, "Günlük 700 ton kapasiteyle üretim yapan firmamız kısa bir süre sonra 1000 tonluk kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük, dünyanın ikinci büyük üretim tesisi olarak hizmet verecektir” dedi.

SEKTÖRÜN AKTÖRÜ OLACAĞIZ

Yarım asırlık tarihiyle Oba Makarnanın bir dünya markası olduğuna da dikkat çeken Özgüçlü “Her geçen gün Oba Makarna daha çok büyüyor ve gelişiyor. Bizlerin gelişimi ve büyümesiyle birlikte ülkemize gerek üretim gerekse ihracat yoluyla sağladığımız katma değerde de önemli oranda artış oluyor. Türkiye’nin her noktasına ulaşan Oba Makarna dünyanın 83 ülkesine doğrudan ihracat yapan önemli bir kurumdur. Hedeflerimiz önümüzdeki süreç içerisinde ihracat yapılan ülke sayısını arttırmak ve dünya makarna piyasasının şimdi olduğu gibi yarınlarda da en önemli aktörü olmayı sürdürmektir” dedi.

TEKNOLOJİYE DAYALI ÜRETİM

Oba Makarnanın modern teknolojiye dayalı üretiminde her geçen gün artış olduğuna dikkat çeken Oba Makarna Genel Müdürü Alpaslan Özgüçlü’de, “Oba Makarna Türkiye’nin en büyük, en teknolojik ve en hijyenik makarna üretim tesisidir. Türkiye’de faaliyet gösterdiğimiz bütün bölgelerde de lider konuma gelmeyi hedeflemekteyiz. 2014 yılında iç piyasadaki konumumuzu pekiştirmek ve daha geliştirmek amacıyla siz değerli bayilerimize her türlü servis ve hizmet konusunda desteklemek için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu. Oba Makarna Fabrika Müdürü Ömer Aslan yaptığı sunumda üretimden tüketime makarnayı ve Oba Makarnanın genel tarihçesini ve yeni yatırımlarını anlattı. Yapılan konuşmaların ardından İstanbul Bayi toplantısına katılan bayiler Oba Makarna tesislerinde inceleme yaptı.

HABER MERKEZİ