Gaziantep İl Genel Meclisi üyesi Ömer Şahin, dünkü il genel meclis toplantısında söz alarak, bazı belediye başkanlarının yaptıkları televizyon programlarında, il genel meclisinin eğitim konusunda yeterli hizmeti yapmadığını iddia ettiklerini söyledi. İl Genel Meclisi Başkanı Menderes Karaduman, eğitim konusunda meclisin yaptıklarının ortada olduğunu, her yıl meclis bütçesinin yüzde 50'sinin eğitime ayrıldığını belirtirken, Mehmet Ali Çiftçi ise, Şahin'den bu belediye başkanlarının kimler olduğunu açıklamasını istedi.

MECLİS GÖREVİNİ YAPTI

DP'den CHP'ye geçen Ömer Şahin, dün meclis toplantısında yaptığı konuşmada, meclisin görevini hakkıyla yaptığını, bazı belediye başkanlarının insanların gözünün içine baka baka yalan söylediklerini belirterek, "Aha geldik, aha gidiyoruz. 5-10 kuruş için meclis üyeliği yapmadık. Biz hizmet için buradayız. Bu meclis çok büyük hizmetler yaptı. Kimsenin bize eğitim konusunda yeterli hizmeti yapmadığımızı söylemeye hakkı yok. Halk biliyor" dedi.

HALT ETMİŞLER

Menderes Karaduman ise, bu belediye başkanlarının böyle bir iddiada bulunup bulunmadığını bilmediğini, ancak böyle bir şey söyleyenin halt ettiğini belirterek, "Bizim yapmış olduğumuz çalışmalar ortada. Bize böyle şeyler söyleyenler varsa, öncelikle 23 hayırseverin okul arsası beklediğini unutmaması gerekir. Köy hizmetlerinin yerini okul için bağışladık" dedi.

YANLIŞ ANLAMA VAR

Mehmet Ali Çiftçi de söz alarak, Ak Partili belediye başkanlarının hiçbirinin bu tür bir ithamda bulunmayacağını belirterek, "Bu belediye başkanları kimler açıklayın. Ben hiçbir belediye başkanımızdan böyle bir şey duymadım. Siz yanlış anlamış olabilirsiniz. Eğitimde yetersizliğimizi dile getirmiş olabilirler" diye konuştu.

Meral KINACILAR