*Derneğe ait taşınır taşınmaz tüm maddi manevi değerler Fason bir dernek kurularak oraya aktarılmış
*Kenti yönetenler çakma bir derneği kalkındırmak için çalışmalar yapmıştır
*Bürokrasi, ibadethanemiz, cem evlerimiz üzerine ipotek koymak istemiştir

*Evraklarda sahtecilik yaparak yürütmeyi durdurma kararı aldıklarını söyleyenler için suç duyurusunda bulunacağızAlevi Kültür Derneği Genel Merkezi, görevden alınan Gaziantep Şube başkanı Yılmaz Demirdelen ve yönetiminin üyeliklerine son verildiğini açıkladı.

KONU YARGIYA TAŞINMIŞTI

Alevi Kültür Derneği Gaziantep Şubesi’nde yönetim krizi devam ediyor. Görevden alınan Av. Yılmaz Demirdelen’in yerine Hasan Çolak’ın atandığı dernekte Yılmaz Demirdelen konuyu yargıya taşıdı. Ankara 1.Asliye Hukuk Mahkemesi, Demirdelen’in görevden alınmasına ilişkin kararın uygulanmasının ihtiyati tedbirin durdurulmasına karar verdi. Dernek genel merkezi de yeni karar aldı ve Demirdelen ve yönetiminin üyeliklerinin silinmesine karar verdi. Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Seher Şengüllü Yılmaz, yaşanan süreçle ilgili açıklama yaptı. Seher Şengüllü Yılmaz, içinde cemevinin de bulunduğu derneğin tabelalarının söküldüğünü ifade ederek “İbadethanemizin içi boşaltılmış Alevi Kültür Derneklerine ait taşınır taşınmaz tüm maddi manevi değerler Fason bir dernek kurularak oraya aktarılmıştır.” dedi.

O ahlaksız gözaltında O ahlaksız gözaltında

GEÇİCİ YÖNETİM ATADIK

Yılmaz, 16.12.2023 tarihinde Düztepe Cemevi ve Yunus Emre Cemevlerinin Denetiminde mali verilerin ibraz edilmemesi, gerçek ve doğru olmayan bir takım evrakların beyan edilmesi neticesinde Demirdelen ve yönetimini görevden alarak yerlerine geçici bir yönetim tayin ettiklerini belirtti. Yılmaz, “Genel Merkez olarak kent bürokrasisi ve bu şahıslarla görüşmeler sağladık. Ancak çakma bir derneğe çanak tuttuklarını üzülerek gördük. Bu kentin dinamiklerine sesleniyoruz; Bizlerin mabetleri kimsenin iki dudağı arasında değildir” diye konuştu.

ÜYELİKLERİNE SON VERİLDİ

Evrakta sahtecilik iddiasında bulunan, yetkisiz şekilde kararlar alan kişilerin hukuk önünde yargılanmalarını sağlayacaklarını öne süren Yılmaz, “Ayrıca bu şahısların tamamının üyeliklerine bu gün itibariyle son verilmiştir. Bu şubeden haksız ve hukuksuz şekilde üyelikleri, seçme seçilme hakları ellerinden alınan ve bu sancılı süreçte haktan ve haklıdan yana olan Çepnililer Derneği, Tilkililer Derneği, Balyalılar Derneği, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve tüm halkımıza teşekkürü borç biliyoruz.” Dedi.

KONGREYE GİDİLECEK
 
Geçici olarak Yönetim Kurulu Başkanlığına getirilen Hasan Çolak ise yaptığı açıklamada “Yeni yönetim olarak herkesi kucaklayarak bir olup iri olup diri olacağız. Ve en kısa zamanda kongreye giderek daha da güçleneceğiz. Bu anlamda derneğin kapısı her konu da tüm canlara açık olup herkesin hesap soracağı şeffaf bir yönetim anlayışını yürüteceğiz Tüm canları üye olmaya derneğe sahip çıkmaya davet ediyorum. Cem Evi Halkındır! Halka kalacaktır” dedi. Meral KINACILAR