Naksan Holding’e yönelik 2’si tutuklu 25 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması 2.5 günde tamamlandı. 9. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ve davadan tahliye çıkmadı. İş adamı Cahit Nakıboğlu ve oğlu Taner Nakıboğlu'nun yakınları kararın açıklanmasının ardından gözyaşlarına boğularak sinir krizi geçirdi. Ayrıca Nakıboğlu’nun savunmasında tanık olarak dinlenmesini istediği AK Parti Milletvekili Ahmet Uzer’in dinlenmesine gerek duyulmadığı, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Durdu Yetkinşekerci ve işadamı Mehmet Ali Sağlamcılar’ın ise, ifade vermek üzere mahkemeye getirilmesine karar verildi. Mahkeme davayı 2018 yılı Şubat ayına erteledi.

CEZAEVİNDE KALMASINA ENGEL YOK

Tutuklu Cahit Nakıboğlu'nun etkin pişmanlık yasasından faydalanıp faydalanamayacağı hususu ise Gaziantep KOM Şube ve Ankara KOM Daire Başkanlığı ile yapılacak müzakereler sonucunda karar verileceği açıklandı. Tutuklu sanık Cahit Nakıboğlu'nun adli tıp raporlarının sonuçları da değerlendirilen mahkemede, Nakıboğlu'nun cezaevinde kalmasına herhangi bir engel olmadığı ifade edilerek, tutukluluk halinin devamı kararı verildi.

KAYYUM'DAN ÖNCE HOLDİNGİN İÇİ BOŞALTILDI

Savcının hazırladığı 628 sayfalık dava iddianamesinde Naksan Holding bünyesinde 51 şirketin bulunduğu, yapılan inceleme sonucunda bu şirketlerin FETÖ/PDY terör örgütünün sermayesi ile ticari alanda faaliyette bulunmak üzere kurulduğu ve örgüte ait bir iktisadi işletme olduğu belirtildi. Nakıboğlu ailesinin, şehrin çeşitli yerlerindeki işyeri, konut, işhanı gibi taşınmazları satarak yaklaşık 22 milyon doların başka bir hesaba aktardığını belirtilen iddianamede, kayyum atanmasından önce de holdingin içinin boşaltıldığı bilgisine yer verildi. İddianamede ayrıca, holding yöneticilerinden tutuklu sanık Taner Nakıboğlu'nun, örgütün sözde "bölge abisi" firari sanık Mehmet Kocatürk ile sık sık toplantı yaptığı ve il mütevelli heyetinde yer aldığı bildirildi.

GÖZYAŞLARI DÖKTÜLER

Duruşmada kararın açıklanması ardından, duruşma salonundan çıkan Nakıboğlu ailesi fertleri gözyaşı döktü. Aileyi, yakınları sakinleştirerek adliyeden çıkardı. AA- DHA - İHA - HABER MERKEZİ