Daha birkaç hafta önce nakilsiz mucize adını ameliyatı yaparak Türkiye’de bu yöntemle bir ilk’i gerçekleştiren Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Mutaf, şimdi de yine farklı bir operasyona imzasını attı. Kanser nedeniyle 6 yıl önce sağ memesi alınan Ayşe Çetin'e, karın dokusuyla yeni meme yaptı. Hastaneden taburcu olan kadın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne eksiksiz girdiği olduğu için kendisini dünyanın en mutlu kadını olarak gördüğünü söyledi. Mutaf, "7 saat süren bir ameliyatla hastamızı Dünya Kadınlar Günü gibi özel bir günde tedavisini sonlandırarak evine uğurlayacağımız için çok mutluyum" dedi.

NAKİLSİZ MUCİZEDEN SONRA BİR İLK DAHA

Yaptığı başarılı estetik ameliyatlar ile adından söz ettiren son olarak bebekken yüzü yanan 41 yaşındaki kadını kendi dokularını kullanarak yeni bir yüze kavuşturarak 'nakilsiz mucize' ameliyatı yapan doktor olarak anılan Prof. Dr. Mehmet Mutaf, bu kez kendisine başvuran kadın hastasına karın dokularından yeni bir meme yaptı. Yeni meme yapılan kadının Dünya Kadınlar Günü'nde taburcu olmasıyla ameliyatın anlamlı hale geldiğini söyleyen Prof. Dr. Mehmet Mutaf, "Çok sağlıklı sonuçlar alınan bu ameliyatı sürekli yapıyoruz. Ancak 8 Mart'a denk gelen bir tarihte yapılan ameliyat ile hastamızı kendi ifadesiyle 'dünyanın en mutlu kadını' yapmak bizi daha çok sevindirdi" dedi.

ÇAĞIN EN BÜYÜK SORUNU

Meme kanserinin çağın sorunu olduğunu ve her 8-9 kadından birinde bu hastalığın görüldüğünü söyleyen Mutaf, erken teşhis ve tedavi ile çözümün mümkün olduğu hastalığın ilerlemesi durumunda ise kadınların memelerinin ameliyatla alındığını kaydetti. Görev yaptığı Gaziantep Üniversitesi'nde de yılda 400 ile 500 arasında kadının ameliyatla memelerinin alındığını buna karşın dokularından yeni meme yapılan kadın sayısının ise çok az olduğunu anlatan Prof. Dr. Mutaf, "Kadın meme kanseri olması ve ardından bir memesinin alınması ile kendisini eksik hissediyor. Hem vücut bütünlüğünün bozulması hem de kadınlık özelliğinin kısmen gitmiş olmasından dolayı ruhsal anlamda depresyona giriyor. Öyle ki bu vakalarda kadınların boşanmalarına kadar uzadığını biliyoruz. Kadınlar mahrem veya cinsel olarak bu eksikliği hissettiği ve utandığı için yeniden meme yapılmasına yönelik ameliyattan uzak duruyor. Ancak, yeniden meme ameliyatı çok sağlıklı ve hemen sonuç alınabiliyor. Yani hasta başvurduktan sonra ameliyatı yapılarak bir hafta sonra taburcu edilerek evine gönderiliyor" diye konuştu.

DESTEK VERİLMELİ

Prof. Dr. Mutaf, kadınların utandığı veya bilgi eksikliğinden dolayı tek göğüsle yaşama yolunu seçtiğini ancak hem vücut bütünlüğünün sağlanması hem de psikolojik eksiklik hissetmemeleri için plastik cerrahi merkezlerine başvurmasını isteyerek, "Kadınlar bu noktada utandıkları için görev erkeklere düşüyor. Özellikle eşleri veya yakınları kadınları yeniden meme ameliyatı için desteklemeli" dedi.

HEKİMLİK AĞIR BASTI SANATI BIRAKTIM

Geçmişte yaptığı albümlerle de tanınan Prof. Dr. Mutaf, müziği bırakarak hekimliğe yönelmesinin sebebini hem ölen anne ve babasının tavsiyesi hem de mesleğini sevmesine bağlayarak, "Birisine tamamen konsantre olmam gerekiyordu. Çünkü ikisi de dikkat, özen ve mesai istiyordu. Ben anne ve babamın da emeklerinin karşılığını görme duyguları ve insanları sağlığına kavuşturarak onların duasını almayı tercih ettiğim için aktif müziği bıraktım. Ancak özel geceler ve kongrelerde yine sahneye çıkıp şarkılar söyleyerek, bu alandan da kopmuyorum" dedi.

AYŞE ÇETİN: DÜNYANIN EN MUTLU KADINIYIM

3 çocuk annesi olan ev kadını Ayşe Çetin ise 6 yıl önce meme kanseri olduğunu ve sağ göğsünün ameliyatla alındığını söyledi. Ameliyatın ardından kemoterapi ve ışın tedavisi ile kanseri yendiğini ve memesinin yokluğu nedeniyle eksiklik hissettiğini anlatan Ayşe Çetin, "Eşimin de desteğiyle Gaziantep Üniversitesi'ne başvurduk. Hocalarımızın 7 saat süren ameliyatı ile karından alınan dokuyla eksikliğim giderildi. Yarın yani 8 Mart'ta taburcu olacağım. İnanılmaz bir duygu ve beni yeniden eski halime döndüren doktorlara ve beni kanser olduğum günden itibaren yalnız bırakmayan eşim ve çocuklarıma teşekkür ediyorum. 8 Mart'ta taburcu olacağım için kendimi dünyanın en mutlu kadını olarak görüyorum. Çünkü böyle anlamlı bir günde dünyanın en anlamlı hediyesini ben aldım" diye konuştu.

EŞİ ÇOK MUTLU

Hastalığından itibaren eşini yalnız bırakmadığını ve ameliyata ikna ettiğini anlatan Bilal Çetin de çok mutlu olduğunu ifade etti. Benzer çiftlere de ameliyat konusunda çağrı yapan ve bu noktada en büyük görevin erkeklere düştüğünü anlatan Bilal Çetin, "Böyle durumlarda eşlerin birbirine verdiği destek çok önemli. Biz bu konuda çok zor günler geçirdik. Eşim 6 yıldır hep bu günün hayalini kuruyordu. Her ne kadar destek olmaya moral vermeye çalışsam da yeni bir elbise alsam giymek istemiyor, insan içine çıkmak yada denize, havuza gidemiyorduk. Çok üzüldüğünü ve sürekli bunun eksikliğini çektiğini biliyordum. Ameliyat ile yeniden sağlığına kavuştu ve artık yapmak istediği her şeyi yapabilecek. Eşim ameliyat sonrası dünyanın en mutlu kadını olduğunu söylüyor. Bu gün dünyanın en mutlu kadını benim eşim ise en mutlu adamı da benim" diye konuştu.

HABER MERKEZİ