Bir takım ticari ilişkilerde bulunmak amacıyla Gaziantep’e gelen Musul Valisi Atheel Nuceyfi ve beraberindeki heyet, Gaziantep Ticaret Odası’nda Gaziantepli iş adamları ile bir araya geldi. Nuceyfi, Dünya genelinde üretim yapan şehirleri incelediklerini ancak önceliği Gaziantep’e verdiklerini belirtti.

TİCARET ARTIYOR

Gaziantep Ticaret Odası’ndaki toplantıya; Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Musul Valisi Atheel Nuceyfi, Musul Vali Yardımcısı Abdulgader Abdullah Batush, Vali Yardımcısı Hasan Dhannoon Saleem, Gaziantep Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir ve Gaziantepli iş adamları katıldı. Bartık, Irak ile olan ticaretin her geçen gün arttığını belirterek, “Bugün aramızda Irak'ın önemli kentlerinden bir tanesinin valisi var. Sayın Valimiz bizleri ziyaret için buraya geldi. Gelecekteki ikili işbirlikleri ve ortak faydalar için buradayız. Irak hem Türkiye için hem Gaziantep için önemli bir pazar. Ticari partnerliğimizin yanında kültür uyuşması da var. Son yıllarda da baktığımızda Irak ile ticaret hacmimiz her yıl büyüyor. Mutlaka bu ilişkilerle gelecekte daha da büyüyecektir. İş adamlarımız burada; onlar olumlu sinyaller vereceklerdir gelecek için bize. Aynı zamandan sınır komşusuyuz; kültürlerimiz aynı. O nedenle Irakla hiçbir anlaşma sorunumuz yok” dedi.

İLİŞKİLER ESKİYE DAYALI

Musul Valisi Nuceyfi ise Musul ile Gaziantep ticari ilişkilerinin eski tarihlere dayandığını kaydederek, “Bizi ağırladığınız için teşekkür ederiz. Musul, Türkiye ile güzel ticari ilişkiler yapmak için buradadır. Biz Türkiye'de Gaziantep'i ticari ilişkiler yapacağımız ilk şehir olarak seçmiş bulunmaktayız. Gaziantep ticaret yapacağımız ilk şehir olacaktır. Gaziantep ve Musul arasındaki ticari ilişkiler çok eskiye dayanır. Gaziantep ile ticari ilişkileri devam etmektedir. Şu anda biz bazı ürünler temin etmek üzere burada bulunmaktayız. Hükümet tarafından bize verilen bir ödenek üzerine. Bu hükümetin, Musul hükümetinin yapmış olduğu bir çalışma. Bu işbirliğinin Musul'daki işadamları ve Gaziantep'teki iş adamları arasında sürmesi için çaba göstereceğiz” diye konuştu.

GÜZEL İŞLER YAPACAĞIZ

Dünya genelinde üretim yapan şehirleri incelediklerini ancak önceliği Gaziantep’e verdiklerini belirten Nuceyfi, “Biz dünyada üretim yapan tüm şehirlerle ilgili bir çalışma yaptık. Ancak bizim önceliğimiz her zaman Gaziantep’tir. İnşallah bu ortak çalışmamız ileriki zamanda buradaki tüccarlarla birlikte daha güzel, daha başarılı işler yapmak için yol açacaktır” açıklamasında bulundu.

BÜLTEN