Tekin, 2016 yılında yürürlüğe giren yapılandırma kanununa başvurup da ihlal durumuna düşen mükellefler için yeni bir düzenleme yapıldığını belirtti.

PEŞİN VE TAKSİTLİ ÖDEME İMKANI

Kanun hükümlerinden yararlanan vatandaşlara yapılandırılan tutarları peşin veya taksitler halinde ödeme imkanı verildiğini aktaran Tekin, "Yapılandırılan tutarların peşin veya ilk taksit ödeme süreleri ise 30 Kasım 2016'de sona erdi. Ancak bazı mükelleflerimizin, 2016 Kasım ayında ödemelerini yapmamaları nedeniyle kanundan yararlanma haklarını kaybetti. 6736 sayılı kanuna eklenen geçici bir madde ile yapılandırma hakkını kaybeden bu mükelleflere son bir şans daha verildi" diye konuştu.

MAYIS ÖDEMELERİ ÖNEM TAŞIYOR

Kanunun getirdiği imkanlardan yararlanmak için mayıs 2017'de yapılması gereken ödemelerin büyük önem taşıdığını belirten Tekin, "6736 sayılı kanundan yararlanabilmek için getirilmiş olan önemli şartlardan bir diğeri de ilk iki taksitin süresinde ödenmesidir. Kanun hükümlerine göre borçlarını yapılandıran mükelleflerimizin, peşin veya ilk iki taksit ödemelerini her hal ve takdirde 31 Mayıs 2017 bitimine kadar yapmaları gerekmektedir. Kanun kapsamında ilk taksitlerini Kasım 2016'da ödeyen mükelleflerimiz de ikinci taksit ödemelerini 31 Mayıs 2017 bitimine kadar yapabileceklerdir." şeklinde konuştu.

ZAMANINDA ÖDEME ÖNEMLİ

Tekin ayrıca, ödemelerin zamanında yapılması gerektiğine dikkat çekerek, ilk taksitlerini süresinde ödemeyen mükelleflerin ilk taksitle birlikte ikinci taksitlerini 2017/mayıs ayında ödemedikleri takdirde kanundan yararlanma hakkını kaybedeceklerini de sözlerine ekledi. AA