Türkiye Muhtarlar Federasyonu Başkan Yardımcısı, Gaziantep Muhtarlar Derneği Başkanı Ökkeş Titiz, muhtarlığın rant kapısı değil, şeref kapısı olduğunu belirterek, "Aman muhtar olayım, mühürden şu kadar tasdik ücreti alırım anlayışında olanları tasvip etmiyorum ve uyarıyorum. Muhtarlarımızın bürolarının kirası, elektriği suyu, bilgisayarı, bunlar gözardı edilmemeli. Muhtarın matbaası yok. Yani pempe gözlükle bakılıp bunun üzerine balıklama atlamayı doğru bulmuyorum" dedi.

Öte yandan Muhtar maaşlarının 438 liradan 877 liraya yükselmesi muhtar adayları sayısında patlamaya neden oldu. Beykent'te 11 muhtar adayıyla rekora gidilirken, 5-6 adayın olduğu mahalleler ise normal olarak görülmeye başlandı.

BEYKENT'TE 11 MUHTAR ADAYI YARIŞACAK

17 bin nüfusun, 6200 seçmenin bulunduğu Beykent mahallesinde 21 sandıkta oy kullanılacak. Mevcut muhtar Zeyni Mor'un karşısına bu dönem Yaşar Acar, Hayrettin

Karataş, Mustafa Karataş, İmam Yıldız, İsmail Öztunç, Recep Zorla, Derde Yaman, Mustafa Şenkahveci, Mustafa Aslan ve Mustafa Enliçay da aday olarak çıktı.

KAYAÖNÜ'NDE KADIN ADAY DA ÇIKTI

Kayaönü mahallesinde mevcut muhtar Cafer Ceylan'ın karşısına Hatice Hançerli, Ökkeş Mercanoğlu, Mehmet Deniz ve Mehmet Küsmüş aday olarak çıktı.

GAZİANTEP'İN TEK KADIN MUHTARI YENİDEN ADAY

Güneykent mahallesinin mevcut kadın muhtarı Hatice Hortoğlu bu dönem yine aday. Hortoğlu'nun karşısına çıkan adaylar arasında bir de kadın aday var. İsmet Zer, Ali Kaya, Veli Kaşanlıoğlu'nun yanısıra Songül Leblebicioğlu da mevcut muhtar adayıyla yarışacak. Güneykent'te öte yandan iki adayın daha çıkması bekleniyor.

PERİLİKAYA VE GÜNEŞ'İN MUHTARLARI ÇEKİLİYOR

Perilikaya'da mevcut muhtar Ahmet Yalçın, Güneş'te ise Mehmet Düz aday olmayacaklarını açıkladı. Perilikaya'da Hüseyin Karaduman, Ahmet Doğan, Cemil Yılmaz, Zerafettin Yıldırım muhtarlık için yarışacak. Güneş'te ise Cuma Çınar, Şıh Mehmet Kıvanç, Turgut Kurtaran, Zeki Güneş, Kadir Aslan muhtarlık için yarışacak.

HALKIN TERAZİSİNE SAYGILIYIZ

Ökkeş Titiz, muhtarların devleti temsil eden seçilmişler olduğunu belirterek, "Demokrasiye yatkın insanlarız. 35 yılı doldurmuş bulunmaktayım. 1 saat sonra aday çıksa da baştacı, seçim sabahı aday çıksada baştacı. Bu işin galibi millet, hakem, patron halk. 24 saat çalışıyoruz. Enerjimizi devlet millet yararına harcayan insanlardanız. 37 bin köy, 16 bin mahalle muhtarının takdirine kazanarak bu işin hamisi, müdahili olmuşuz ayrıca hep ilkleri yapmışız. Bakkal dükkanından, kahvehane köşesinden, merdiven boşluğundaki yerlerden muhtarları kurtardık. Türkiye'de model olduk. Tabi takdir kamuoyunun. Dört dörtlük cenabı Allah'tır. Halk insanları kefeye koyar tartar, biz halkın terazisine saygılıyız" dedi.

ADAYLARA UYARI

Mahalli seçimler öncesi bir seçim havası yaşanmadığını, ateşli bir seçim havası olmadığını dile getiren Ökkeş Titiz, "Eskiden seçimler daha ateşliydi, şimdi soluk, millet geçim derdinde. Halk ses kirliliğinden şikayetçi. Ses kirliliği olmasa daha iyi olur. Hamile kadın var, ders yapan çocuklar var. Birde muhtar adaylarımızdan afişler, panklartlar konusunda daha mütavizi olmalarını istiyoruz. Bu konuda seçim kurulu yasası var. Bu işe talip olanlar fotoğraflarını binanın ayaklarına, darabalara yapıştırmayıp, dükkanlarının camlarına kolay çıkarılacak şekilde yapıştırsınlar" diye konuştu.

MANEVİ YÖNÜ ÖNEMLİ

Muhtarlığa neden bu kadar ilgi olduğuyla ilgili sorumuza Ökkeş Titiz, "Çağ değişiyor ondan olabilir. Seçilmişlik ayrı bir olay. Zaten seçilmiş olarak milletvekili, belediye başkanı, belediye meclis üyesi ve muhtar var. Kaybeden muhtarın önünden ayyıldızlı bayrak sökülüp kazanan muhtarın önüne dikilecek. İşin maddi tarafı bir tarafa. Demokratik bir şekilde, kavgasız, gürültüsüz güzel bir yarış olsun istiyoruz. Rekabet hizmet doğurur. Hizmeti de layıkıyla yapan insanlara cenabı Allah nasip etsin. Şovmenlik peşinde koşan, maddi menfaat gözetip bu işe soyunan, bu işe bu gözlükle bakanları tasvip etmiyorum." dedi.

MÜHÜR TASTİK PARASI KALKMALI

Mühür tastik parasından aşırı derece sıkıntı aldığını, bunun mutlaka kaldırılması gerektiğini söyleyen Titiz, "Yoksul bir insanımızın, Konukoğlu'nun bulgurunu, kaymakamınlğın kömürünü alan bir bacımızdan, fakir yoksul bir ailemizden muhtar elini uzatıp 4.5 lira mühür tasdik ücreti demesinden aşırı derece rahatsız olmaktayım. Bunun kalkması lazım. Devlet işinin parayla olmaması lazım. Seçilmişliğin şerefine gölge düşmekte. Yani buna razı olmayanlarda aday olsun muhtarlık rant kapısı değil muhtarlık şeref kapısıdır.

Şerefte gözün varsa külfetine de katlanacaksın" dedi.

MUHTARIN MATBAASI YOK

'Aman muhtar olayım mühürden şu kadar tasdik ücreti alırım anlayışında olanları uyaran Titiz, "Biz büyük uğraşlar verdik, maaş, sağlık konusunda. Bunun meyvelerini topladık. Ancak muhtar adayları şunu unutmasın. Muhtarlık ofislerin kendilerine göre giderleri var. Muhtarlarımızın bürolarının kirası, elektriği suyu, bilgisayarı, bunlar gözardı edilmemeli. Muhtarın matbaası yok. Yani pempe gözlükle bakılıp bunun üzerine balıklama atlamayı doğru bulmuyorum" dedi.

FATMA ŞAHİN ÖNCÜ OLDU

Bu dönem kadın muhtar adaylarının da fazla olduğunu belirten Ökkeş Titiz, kadın aday sayısının artmasında Fatma Şahin'in öncülüğünün gözardı edilmemesi gerektiğini belirtti. Titiz, "Ehliyette, şoförlükte kadınlar ön planda. 10 yıl önceye dönsen, Gaziantep'te bir araba süren bayanı göremezdin. Şimdi 10 arabanın birini bayan sürüyor. Böyle olmasıda gerek. Güneykent, Etiler, Değirmiçem'de kadın adaylarımız var. Muhtarlığı kadınlar gayet güzel yaparlar. İşini bilen, becerikli kadınlarımız daha titiz davranırlar. Örnek olayım diye kendide bayan olduğu çin daha özverili, ev işlerinden birazda kesinti yaparak halkın ve milletin uğrunda canla başla enerji verecekleri kanaatindeyim" şeklinde konuştu.

HALK BU İŞİN PATRONU

Vatandaşlara da çağrıda bulunan Titiz şunları söyledi:"Muhtar seçerken erdemli, tutarlı, yaptırım gücü olan, o yörenin sıkıntılarına gittiği birimlerde ivedi çözümler üretebilip, ikna etme gücü olan, hizmeti koparıp halkın ayağına getirebilecek insanlara oy verin.

Yan gelip yatacak, süs biberi gibi oturmaya gelenler gelmesin. Seçelecek muhtarlar örnek olmalı. Mütevizi, olgun olmalı. Seçim sürecinde eski husumetleri körükleyip ateşin üzerine benzinle değil su ile gidilmeli. Göreve talip olan adam kavgacı, cazgır olursa insanların hakkını birimlerde nasıl arayacak? Halk hakem, halk bu işin patronu. Halkımız aydındır, Sezar'ın hakkını Sezar'a verirler."

Meral KINACILAR