Burun ameliyatlarında tampon uygulaması yerini tamponsuz burun ameliyatlarına bırakıyor. Estetik veya fonksiyonel tüm burun ameliyatları artık, hastaların korkulu rüyası haline gelen “burun tamponları” kullanılmadan da yapılabiliyor. Medical Park Gaziantep Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Taylan Gün “tamponsuz burun ameliyatları” hakkında bilgiler verdi.

“Son yıllarda burun ve sinüzit ameliyatları sıklıkla uygulanmaktadır ”diyen Medical Park Gaziantep Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Taylan Gün, “Bu nedenle burun ile ilgili ciddi sağlık problemleri olmasına rağmen birçok kişi burun ameliyatlarından çekinmektedir” şeklinde konuştu.

SİNÜZİTTE KULLANILMIYOR

Op. Dr. Gün, burun içinde yapılan ameliyatlar sonunda, buruna yerleştirilen farklı tiplerdeki tamponların hem burun içindeki varlıklarının neden olduğu rahatsızlıklar hem de çıkartılmaları sırasında yaşanan ağrı, kanama, tansiyon düşmesi gibi problemlerin burun ameliyatlarını belki de en çok korkulan ameliyatlar haline getiren etkenler olduğunu söyledi. Op. Dr. Gün, Medical Park Gaziantep Hastanesinde tüm burun ve sinüzit operasyonlarının tampon kullanılmadan yapılabildiğine dikkat çekti.

BÜYÜK KONFOR SAĞLIYOR

Gü devamla şunları söyledi: "Son yıllarda tampon yerine uygulanan ve kendiliğinden eriyen dikişlerle yapılan tamponsuz burun operasyonları, ameliyat sonrasının son derece rahat ve konforlu geçmesini sağlamaya başlamıştır. Özel bir teknikle yapılan burun ameliyatları sonrası tampon kullanımına gerek kalmıyor. Böylece hem hastanın iyileşme süresi kısalıyor hem de tampon çıkarılırken duyulan ağrı sızı olmuyor. Dikiş uygulamalarının hastaları tamponların neden olduğu rahatsızlıklardan kurtarma avantajına karşın, oldukça dar bir bölge olan burun içinde özellikle arka kısımlara kadar ulaşan etkili bir dikiş işlemi, ameliyat süresinde tamponların bir kaç saniyede yerleştirildiği ameliyatlarla kıyaslandığında sadece 10-15 dakikaya varan uzamayla yapılabilmektedir. Yeni geliştirilen septal stapler (burun içi zımbası) ile ameliyatın sonunda 1 dakika içinde burun içi mukozayı yerine tespit etmek mümkün olmakta, septum üzerine yerleştirilen zımbalar 7-10 gün içinde eriyerek kaybolduğu için ek bir temizlik müdahalesine de ihtiyaç kalmamaktadır. Oldukça yeni bir teknoloji olan bu zımbalar, burun içine giren parçalarının boyutlarından ötürü bugün için burun boşlukları nispeten geniş olan vakalarda tercih edilebilmektedir" HABER MERKEZİ