Büyükşehir Belediye Meclis toplantısı Belediye Başkan Vekili Selami Yetkinşekerci başkanlığında yapıldı. 39 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısına Oğuzeli'nin Beşdeli Mahallesinde bir işadamına ait 600 bin metrekarelik taşınmazın hayvancılık tesisi alanı uygulama imar plan değişikliği damgasını vurdu.

GÜNDEMDEN ÇEKİLSİN

Selami Yetkinşekerci, gündemin 19. maddesi olan Oğuzeli ilçesi Beşdeli Mahallesi 038b-15a-1c, 038b-15a-4b, 038b-15b-4b,038b-15b-4c,038b-15c-1b imar paftalarında 122, 123 ve 129 parsellerde kayıtlı taşınmazların hayvancılık tesisi alanı uygulama imar plan değişikliği maddesiyle ilgili komisyon raporunun gelmediğini belirterek, bu maddeye süre verilmesini istedi. CHP'li Meclis üyesi Hurşit Yıldırım, imar komisyonunda bu maddenin gündemden geri çekildiğini, imar komisyonu üyesi Birol Ülger'in de bunun tanığı olduğunu belirterek, bu maddenin gündemden çekilmesini, komisyona süre verilmemesini istedi.

BİROL ÜLGER DE 'ÇEKİLDİ' DEDİ

Birol Ülger de Yıldırım'ı doğrulayarak, bu maddenin imar komisyonunda gündemden çekildiğini, bu konudaki raporun niye gelmediğini sordu. Selami Yetkinşekerci, ise kendisine bu yönde bir komisyon raporu gelmediğini, bu nedenle süre için oylama yapabileceğini söyledi. Bunun üzerine Hurşit Yıldırım ve Mehmet Sucu, süre için oylama yapılmasının suç olacağında ısrar etti ve önerge teklifinde bulundu. Selami Yetkinşekerci ise meclisten 5 dakika ara istedi. Aranın sonunda meclis başkanlığına bu gündem maddesinin geri çekilmesi için önerge verildi. Daha sonra önerge oylandı. Yapılan oylamada gündem maddesi 1 red oya karşılık 11 evet oyuyla meclis gündeminden çekildi.

BURADA RANT VAR

Hurşit Yıldırım, bu alanın bir işadamına ait olduğunu, 600 bin metrekarelik yer için belediyenin kamu ortaklık payı ve DOP almayacağını öne sürerek, "Burada büyük bir rant var. Bu şahsa menfaat sağlanmak isteniyor" dedi. Yıldırım, böylesine önemli bir gündem maddesinin olduğu gün hem imar komisyonu başkanı, hem de Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin'in meclise gelmemesini de eleştirdi.

Meral KINACILAR