Gaziantep Vergi Dairesi Başkanlığının 2012 yılı vergi rekortmenleri ödül töreni yapıldı. Törende Kurumlar ve Gelir Vergisi'nde ilk 10 firma plaketle ödüllendirildi. Vali Erdal Ata, Türkiye'nin 6. büyük ili olan Gaziantep'in ihracataki başarısını vergide de göstermesi gerektiğini belirterek, " Hedefimiz vergide de 6. sıra" dedi.

İŞADAMLARI TÖRENDE BULUŞTU

Grand Otel'de yapılan törene Vali Erdal Ata, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cahit Nakıboğlu, Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, Meclis Başkanı Ali Yener, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu, Gaziantep Defterdarı Kenan Bilgehan, Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu'nun yanısıra çok sayıda sanayici, işadamı ve bürokrat katıldı.

VERGİDE GÖNÜLLÜLÜK ESASI

Törenin açılışında konuşan Gaziantep Vergi Dairesi Başkanı Erol Çember de, sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması ve vergide gönüllü ödeme alışkanlığının artırılmasını amaçladıklarını söyledi. Bunda başarıya ulaştıklarını, Gaziantep'te vergi oranında artış olduğunu belirten Erol Çember, "Vergisel ödevlerini eksiksik yerine getiren mükellefleri tebrik ederim. Bütün mükelleflerin vergi haftasını kutlarım" dedi.

Vali Erdal Ata, 2012 yılında 6.5 milyar dolar ihracat yapan ve 2.4 milyar dolar vergi ödeyen ihracat şampiyonlarını tebrik ederek, "Şu anda vergide 10. sıradayız. Hedefimiz 6. sıraya yükselmek. Bunu başaracağımıza inanıyoruz. Çünkü her yıl bir üst basamağa çıkıyoruz" dedi.

İŞTE KURUMLAR VE GELİR VERGİSİ REKORTMENLERİ

Kurumlar Vergisi'nde İl birincisi Gülsan Sentetik Dokuma San. ve Tic. A.Ş., Gelir Vergisinde Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Gelir Vergisi'nde il ikincisi Şölen Çikolata, Gelir Vergisinde Hakan Konukoğlu, Kurumlar Vergisinde İl Üçüncüsü Sanibey Barajı Elektrik Üretim ve Tic. A.Ş., Gelir Vergisinde il üçüncüsü Zekeriya Konukoğlu, Kurumlar Vergisinde il dördüncüsü Çimko Çimento ve Beton San. Tic. A.Ş., Gelir Vergisinde il dördüncüsü Fatih Konukoğlu, Kurumlar Vergisinde il Beşincisi Royal Halı İplik Teks. Mobilya San. Tic. A.Ş. Gelir Vergisinde İl beşincisi Adil Sani Konukoğlu, Kurumlar Vergisinde il altıncısı Çiltuğ Isı San. ve Tic. Aş., Gelir Vergisinde il altıncısı Sami Konukoğllu, Kurumlar Vergisinde il yedincisi Tektuğ Elektrik, Gelir Vergisinde il yedincisi Cengiz Konukoğlu, Kurumlar Vergisinde İl 8. Temko İthalat İhracat ve Pazarlama A.Ş., Gelir Vergisinde İl sekizincisi Yusuf Akay, Kurumlar Vergisi İl dokuzuncusu Primer Tıp Merkezi Özel Sağlık Hizmetleri San. ve Tic. A,Ş., Gelir Vergisinde il 9.ncusu Mehmet Selim Gözen, Kurumlar Vergisi İl onuncusu Zeki Mensucat San ve Tic. A,Ş., Gelir Vergisi il onuncusu Selçuk Tunç oldu. Meral KINACILAR