Merkez Bankası'nın faiz artırımının ardından Başbakan'ın 'B, C Planlarımız var' açıklaması ile birlikte piyasalarda gündeme gelen 'sermaye kontrolü' rejimi hakkında Bakan Şimşek açıklama yaptı. Bakan Şimşek sermaye hareketlerinde kısıtlamanın gündemlerinde olmadığını söyledi.

Türkiye’de zaman zaman tartışmaya açılan Tobin vergisi Başbakan Erdoğan’ın açıklamalarından sonra tekrar konuşulmaya başlandı.Ancak bunun getirilmesinin mümkün gözükmediği belirtiliyor. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de “Sermaye hareketlerine yönelik herhangi bir kısıtlama gündemimizde değil” dedi.

Şimşek, SETA’nın düzenlediği “Geçmişten Günümüze Kamu Maliyesi” analizinin tanıtım panelinin ardından soruları yanıtlarken, yatırım ortamının iyileştirileceğini belirterek, “Sermaye hareketlerine herhangi bir kısıtlama gelmeyecek... Kur rejiminin değiştirilmesi gündemimizde değil, tartışılmadı, konuşulmadı” dedi. Reformlara devam edeceklerini belirten Şimşek şöyle konuştu: “Demokratikleşmeden tutun vergi reformuna kadar. Bu konuda da zaten çok ciddi çalışmalar yapılıyor. Biz bu son gelişmeleri bir fırsata dönüştürmek durumundayız. Bu fırsatı heba edemeyiz. Mutlaka daha çok reform yapıyoruz, yapacağız. Aslında bizim A planımızda da B planımızda da C planımızda da reformlar esastır” dedi.