İpekyolu üzerinde kurulu bulunan tarihi otellerin kültürel ve ticari işbirliğinin yeniden hayat bulması için Şirehan Hotel sahipliğinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin koordinasyonunda 'İpekyolu Kültür Otelleri Ağı' işbirliği anlaşması imzalandı. WCO Başkanı Young Hoon Kwaak, yapılan anlaşmanın İpekyolu tarihinde yeni bir boyut açtığını söyledi.

Kwaak, "İmzalanacak anlaşmayla İpekyolu'ndaki tarihi oteller arasında kültür ağı oluşacak. Bu ağ içindeki ülkelerin kültürel gezileri artacak. Yeni nesillerin geçmişi de görmesi sağlanacak" dedi.

KÜLTÜRLERİN GEÇİŞ YOLU

İpek Yolu'nun milattan önce kullanılmaya başlanılan bir yol olduğunu hatırlatan Tahir Tekin Öztan, "Tarihi ipek yolu bulunduğu konum itibariyle sadece tüccarların değil, aynı zamanda doğudan batıya ve batıdan doğuya bilgelerin, orduların, fikirlerin, dinlerin ve kültürlerin de geçiş yolu olmuştur. İpekyolu Kültür Otelleri ağı ile asırlar sonra İpekyolu'nda en azından kültür alışverişi yeniden sağlanacak. Şimdi Türkiye, Çin ve Kore olarak start verdik ama ilerleyen zamanlarda diğer ülkelerden de katılımlar olacak ve bu ağ genişleyecek. Hepimize hayırlı olsun" diye konuştu.

KİMLER KATILDI ?

Sahan Şirehan Otel'de düzenlenen toplantıya, Dünya Vatandaşlar Örgütü Başkanı Young Hoon Kwaak, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim, Sahan Şirehan Otel sahibi Tahir Tekin Öztan, Kore'deki Dunhuang Culture Hotel Yöneticisi Peter Wong, Çin'deki Hidden Bay Otel Sahibi Jae Ho Kim, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'in eşi Derya Güzelbey ve çok sayıda davetli katıldı.

DERYA GÜZELBEY'DE İMZA ATTI

Konuşmaların ardından Kwaak, Öztan, Peter Wong, Jae Ho Kim ve Derya Güzelbey, 'İpekyolu Kültür Otelleri Ağı' anlaşmasını imzaladı. İmza töreninin ardından Öztan, Kwaak, Wong ve Kim'e yöresel bakır işlemeler ve özel yapım 'Barış Anahtarı' hediye etti. Yabancı misafirlerde Öztan'a yöresel el yapımı sandık hediye etti.

ÖZTAN'A DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ

WCO Başkanı Young Hoon Kwaak, hediyeleri verdikten sonra Öztan'ın doğum günü olduğunu söyleyerek kutladı. Toplantı salonundakiler hep bir ağızdan Öztan için doğum günü şarkısı söyledi.

DHA