SURİYE'de yaşanan olaylardan kaçan 51 kişinin Yayladağı Gümrük Kapısı'ndan Türkiye'ye geçişinin ardından Altınözü İlçesi'nden de 122 kişi ülkeye giriş yaptı. Böylece dün akşamdan bu yana Türkiye'ye gelen Suriyeli sayısı 173'e ulaştı.

Türkiye sınırındaki Harabjoz Köyü'nden yola çıkan aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 51 Suriyeli dün akşam saatlerinde Yayladağı Gümrük Kapısı'na geldi. Sığınma talebinde bulunan 51 kişi, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Türkiye'ye alındı. 51 kişiden yaralı olan 2 kişi ambulansla Antakya Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı. 49 kişi de ilçede Kızılay tarafından kurulan çadır kente yerleştirdi.

Cisr-üş Şuğur kasabasındaki olaylarda 120 polisin öldürüldüğü iddiası üzerine yaşanan gerginlikten tedirgin olan 122 Suriyeli de gece Hatay'ın Altınözü İlçesi'nin sınırdaki Karbeyaz Beldesi'ne geldi. Aralarında kadın ve çocukların bulunduğu Suriyeliler, sığınma talebinde bulununca Türkiye'ye alındı. Kimlik tespiti yapılan Suriyeliler, işlemlerinin ardından minibüslerle Yayladağı'ndaki çadır kente taşındı.

Kızılay tarafından kurulan çadır kente yerleştirilen Suriyeli sayısının ise 402'ye ulaştığı bildirildi. Bu arada Suriye'deki karışıklık nedeniyle sınıra çok sayıda Suriyelinin geldiği, olası bir çatışmada Türkiye'ye geçmeyi beklediği de ileri sürüldü. Türkiye ise sınırdaki güvenlik önlemlerini arttırdı.