Gaziantep ÜniversitesiMühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celal Koraşlı emekli oldu. Koraşlı yerini Prof. Dr. Mustafa Bayram'a bıraktı.

Koraşlı’nın emekli olması nedeniyle, Mühendislik Fakültesi Dekanlığı Toplantı Salonunda ‘Emeklilik ve Plaket Töreni’ düzenlendi. Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, emeklilik törenlerinin, hatıralarla ve emeklilik dönemine kadar bıraktığı izlerle anıldığını ifade etti. Prof. Dr. Coşkun, Gaziantep Üniversitesi’nin kuruluş ve ilk yıllarında birlikte görev yapmış ve o dönemi idrak etmiş, canhıraş çabalar vermiş hocaların olduğunu ifade ederek, Prof. Dr. Celal Koraşlı’ya bu zamana kadar yaptığı değerli çalışmalar için teşekkür etti.

UÇAK YAPACAK SEVİYEYE GELDİK

Prof. Dr. Celal Koraşlı, “Buralarda daha hiçbir şey yokken, Elektrik ve Makine Bölümlerinin planlanması, toprakla ilgili birtakım ölçümler, lojmanlar ve daha birçok yerde gayret gösterdik. Siz değerli hocalar sayesinde de bugün modern haline kavuşturduk” diyerek gaz ocağı iğnesi imalatı yapamayan dönemden uçak yapacak seviyeye geldiklerini söyledi. Prof. Dr. Celal Koraşlı’ya Mühendislik Fakültesi Dekanlığı personelleri adına hediye takdim eden Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bayram dekanlık görevini Prof. Dr. Koraşlı’dan çok mutlu bir şekilde devraldığını belirtti.

HABER MERKEZİ