Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB Ekonomi Şurası'nda konuştu. TOBB'un tüm üyeleri nezdinde yeni bir istihdam seferberliği başlattıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilk destek Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu'ndan geldi. Konukoğlu, Cumhurbaşkanına, "Her türlü varlığımızla her türlü canımızla bu memlekete yanındayız, arkandayız" dedi. Cumhurbaşkanı da Konukoğlu'ndan ilk adımı atmasını ve bin işçi alarak bu yolu açmasını istedi.

YENİ İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ BAŞLATIYORUZ

Başlattıkları, istihdam seferberliğine birliğin tüm üyelerini, tüm illerini, etkin bir şekilde katılmaya davet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim ne yapıp yapıp, şu mart dönemi içerisinde işsizlikte oranı bir defa gümbür gümbür aşağı çekmemiz lazım" dedi. Toplantıda Konukoğlu söz alarak, "Her türlü varlığımızla her türlü canımızla bu memlekete yanındayız, arkandayız" dedi.

Konukoğlu'nun bu sözleri üzerine Cumhurbaşkanı ile Konukoğlu arasında şu diyalog geçti:

Cumhurbaşkanı: Başkan diyorki, Konukoğlu rakam vermedi diyor. Şu anda Konukoğlu grubunda kaç kişi çalışıyor?

Konukoğlu: 14-15 bin.

Cumhurbaşkanı: Allah razı olsun. Yani 20 bin kabul etmiş olsak. Demek ki hesap kolay olsun diye söylüyorum, 20 bin olsa bin yapar.

Konukoğlu: Bin olmaz ama…

Cumhurbaşkanı:İnanın şu anda bu işin öyle bir bereketi var ki… Benim Abdulkadir Konukoğlu kardeşim bu kapıyı açtığı zaman, herhalde ardından Sabancı da Kale grubu da gelecektir yani. Zeynep hanım da orada hesapları yapıyor herhalde şu anda. Kaç kişi alacağız diye hesabını yapıyor. Tabi Koç grubu burada boş durmayacaktır. Bu seferberliği lütfen patronlara iletin.

VALİLERE TALİMAT

Cumhurbaşkanı Erdoğan, valilere de çağrı yaptı. Cumhurbaşkanı, "Rıfat beyin de ifade ettiği gibi, yıl sonunda her ilin istihdam şampiyonlarını birlikte ödüllendireceğiz. Valilerimize tekrar çağrı yapıyor, talimatımı veriyorum. İstihdam seferberliğine şehirlerimizin tamamı da katılacaktır. Burada Başbakanımızla birlikte bir şeyi daha ifade etmek istiyorum. Belediyelerimizin de bu istihdamda bu istihdamda yer almasının çok çok önemli olduğunu özellikle ifade etmek istiyorum. Koordinasyonu da hükümetimiz valilerimiz aracılığıyla yapacaktır" dedi.