Koçer, "Ülkemizde ilk vakanın ortaya çıkmasıyla birlikte derhal harekete geçildiğini ve salgının sağlık ve ekonomi üzerindeki olumsuz etkilerini gidermek için tüm vatandaşlarımıza, çalışanlara ve işletmelere yönelik destekleyici tedbirler alındı" diyerek şu detayları verdi: "Ekonomik İstikrar Kalkanı ve Sosyal Destek Kalkanlarıyla vatandaşlarımız koruma altına alındı. Kasım ayı sonu itibariyle Gaziantep’te 7 bin 016 işyeri 68.851 çalışan için kısa çalışma ödeneğinden faydalanmaktadır. Bugüne kadar Gaziantep’te 293.147.402 TL’lik kısa çalışma ödemesi gerçekleşti. Ağustos ayı sonu itibariyle Gaziantep’te toplam 42.610 kişiye 89.648.862,99 TL Nakdi Ücret Desteği sağlandı. Koronavirüs nedeniyle 30 Haziran tarihine kadar Kısa Çalışma Ödeneğine başvurmayan iş yerleri için başvuru süreci yeniden başladı. 31 Aralık 2020 tarihine kadar İŞKUR'a başvurulması durumunda 1 Aralık 2020 tarihinden sonraki dönem için Kısa Çalışma Ödeneğinden yeniden yararlanılabilecek. Daha önce ödenekten yararlanan iş yerleri de ilave işçi için kısa çalışma ödeneği talebinde bulunabilecek" şeklinde konuştu.

Koçer ayrıca Covid-19 aşına ilişkin gelişmelerin de hız kazandığını ve ülkemizde aşılamanın yakında başlayacağını ifade ederek, pandemi sürecine ilişkin açıklamalarda bulunarak vatandaşlara çağrıda bulundu. Koçer, "Üzerimize düşen: sorumluluklarımızı yerine getirmek, maske, mesafe, hijyen kuralına riayet etmektir. Türkiye’yi geleceğe hazırlarken önümüze çıkan salgın engelini de aşacağımıza ve bunu hep birlikte başaracağımıza yürekten inanıyorum" diye konuştu.

KÜRESEL BİR SORUN

Yazılı açıklama yapan Koçer, " Koronavirüs salgınının küresel çapta yayılması, tüm dünyayı büyük bir sınavla karşı karşıya bıraktı. Ülkeler sınırlarını kapatmaktan uçuşları durdurmaya, ulaşım kısıtlamalarından sokağa çıkma yasaklarına kadar salgını önlemeye yönelik tedbirler aldı. Dünya genelinde vaka sayılarının artmasıyla birlikte ülkelerin sağlık sistemleri üzerinde büyük yük oluştu, personel, ilaç ve tıbbi ekipman sıkıntıları yaşandı"

AŞI ÜCRETSİZ OLACAK

Aşının ücretsiz olacağına dikkat çeken Koçer, "Salgınla mücadelede önemli bir mesafe alındıysa da yeni normalle birlikte kurallara riayette bir miktar gevşeme oldu. Artan vaka sayıları yeni tedbir ve kısıtlamaları zorunlu kıldı. Son olarak hafta içi 21:00-05:00 arasında ve hafta sonlarında sokağa çıkma kısıtlamasının yanında kısmi yüz yüze eğitime yeniden ara verildi, işletme faaliyetleri sınırlandırıldı. Sevindirici olan, bu zaman zarfında Kovid-19 aşı çalışmalarında önemli gelişme kaydedildi. Türkiye kendi aşı çalışmalarının yanında dünyadaki gelişmeleri de yakından takip etti. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 50 milyon dozluk bir aşı anlaşmasının yapıldığını müjdeli. İnşallah sağlık çalışanlarımız öncelikli olarak kısa bir zaman sonra ülkemizde aşılama çalışması başlayacak. Her zaman vatandaşının yanında olan devletimiz Kovid-19 aşını da ücretsiz olarak tüm vatandaşlarımıza sunacak."