Kent Konseyi Başkanı Yusuf Erdem Güzelbey, Kent Konseyi’nin geniş gönüllü ağı ve Yürütme Kurulu’nun yoğun çalışmalarıyla kentin ortak aklını temsil ettiğini vurguladı. Güzelbey, “Kentimiz için çalışmaya, ortak hedef Gaziantep diyerek üretmeye hep beraber devam edeceğiz” dedi.
Gaziantep Kent Konseyinin sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumlarıyla ortak çalışmalarının devam ettiğini belirten Güzelbey, “Kent Konseyi’nin 20 Çalışma Grubu, Gaziantep’in ihtiyaçlarına yönelik kapsamlı çalışmalar yürütüyor. Göç ve Sığınmacılar Çalışma Grubu, göçmenlerin yoğun yaşadığı mahallelerde araştırmalar yaparak bir kitapçık hazırlarken, sivil toplum kuruluşları ve oda başkanlarıyla bir sempozyum hazırlığı sürdürüyor. Turizm ve Tanıtım Çalışma Grubu, Turizm Haftası’nda düzenlediği “Gaziantep’te İnanç Turizmi” paneliyle dikkat çekerken, gastronomi alanında da projeler geliştiriyor. Tarih ve Kültürel Miras Çalışma Grubu ise düzenlediği konferans ve panellerle kentin tarihine ve el sanatlarına ışık tutuyor” diye konuştu.
TARİHİ BİNADA, TARİHİ SORUMLULUKLA HİZMET
Güzelbey, “İmar, Alt yapı ve Kentsel Dönüşüm çalışma grubu ise Mimarlar odası iş birliğiyle, Deprem felaketlerinin ardından 7-8 Şubat 2025 tarihlerinde düzenlenen “Türkiye’nin Deprem Gerçeği: Mimarlık, Planlama ve Afet Yönetimi” sempozyumunu düzenleyerek, Konsey’in afet farkındalığına verdiği önemi bir kez daha gösterdi. Gaziantep Kent Konseyi Kültür ve Sanat Çalışma Grubu ayrıca 8 farklı koronun bir araya geldiği “Türk Sanat Müziği Koroları Buluşuyor” programını Gaziantep Üniversitesi Mavera Kültür ve Sanat Merkezi’nde binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirerek kentin kültür sanat hayatına katkı sundu. Ayrıca Kültür ve sanat çalışma grubu liderliğinde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumlarının iş birliği ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle 1000 çocuklu özel 23 Nisan konseri düzenlemiştir.”