Devlet katkısı olmadan kendi yağıyla kavrulmaya çalışılan Çaybaşı'ndaki Organize Besi Sanayi Bölgesi, seçilecek belediye başkanlarından altyapı ve sosyal tesisler istiyor. 10 yıl önce kurulduğunda Maliye Bakanlığı'nın 5 Bin TL ödenek çıkarttığı Organize Besi Bölgesi'ne o günden bu güne tek bir kuruş verilmedi.

AĞIRLIK HİSSE GTO VE BÜYÜKŞEHİR'DE

Kendi dalında Türkiye'nin en büyük organize besi bölgesi olarak temeli atılan, 4 milyon 500 bin metrekare alana sahip Organize Besi Sanayi Bölgesinde 580 işyeri var. Ancak altyapı ve sosyal tesislerin olmamasından dolayı 380 tane işyeri faaliyet gösteriyor. Gaziantep Et ve Süt Üreticiler Derneği, Özel İdare ve Güneydoğu Anadolu Derneği'nin yüzde 9'ar hissesinin bulunduğu Organize Besi Bölgesinde geri kalan kısım ise Büyükşehir Belediyesi'ne ait. Ticaret Odası ise tekrar ortaklık için meclisten karar çıkardı, Büyükşehir'in onayını bekliyor.

DAHA ÇOK HİZMET İSTİYORLAR

Besiciler, altyapı olmadığı için foseptik çukurlarla işi yürütmeye çalıştıklarını, kirlilik ve sağlık dışı işlerin diz boyu olduğunu belirterek, "Belediyelere de birşey diyemedik. Çünkü organize sınırları içinde hizmet verme yetkileri yok. Ancak yeni çıkan büyükşehir yasası ile birlikte belediyelerin hizmetinin önü açıldı. Büyükşehir çatı yapımı için ihale yaptı. Şu anda çatılarımız yapılıyor. 30 Mart'tan sonra seçilecek belediye başkanlarından daha fazla hizmet bekliyoruz" dediler.

Meral KINACILAR