Günlerdir Gaziantep kamuoyunu meşgul eden İl Genel Meclisinde yaşanan gelişmelerde Başkan Menderes Karaduman ve meclis üyeleri verdikleri mücadelenin karşılığını gördü. Karaduman ve il genel meclisi üyelerinin tepkisi sonucu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Özcan tartışmalara neden olan dosyaları meclise gönderdi. Böylece seçim sonras ına bırakılmak istenen dosyalar işleme koyuldu. Karaduman bu gelişme üzerine yaptığı açıklamada, Ömer Özcan'ın bir bürokrat olmasına karşın seçim çalışmalarına katıldığını ve bununla birlikte il genel meclisi çalışmalarına katılmayışının yanlış olduğunu söyledi.

SEÇİM BÜROSU AÇILIŞINA GİTTİ

Başkan Karaduman, Ömer Özcan'ın dün Ankara'da olduğunu belirterek, "Günlerdir çağrıda bulunuyoruz o dosyaları meclise gönderin diyerek.. Bu çağrılarımız sonucu bugün kendi imzasıyla o dosyalar meclise geldi? Sayın Özcan Oğuzeli'nde seçim çalışmalarına katılmadığını söylemiş, oysa 1 aydır seçim çalışmalarına katılıyor. Üstelik Oğuzeli'nde seçim bürosu açılışında kendisini gören yüzlerce insan var. Konuyu yargıya intikal ettirirse ben isimde veririm" dedi.

Gaziantep İl Genel Meclisi Başkanı Menderes Karaduman dün, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Özcan'ın basın toplantısında yaptığı açıklamalara cevap verdi.

YALAN YANIMIZDAN GEÇMEZ

Genel Sekreterin meclise davet edilmediğini söylediğini hatırlatan Karaduman, "Ama biz meclise davet ettik. Benim hayatımda yapmayacağım birşey var, hem inancıma, hem şahsıma, hem sıfatıma yakıştırmadığım şey yalandır. Gaziantep kamuoyu zaten beni bilir, bu memlekette zaten hep doğruları söylediğimiz için hep sıkıntılara girmişizdir. Yalan bizim yanımızdan geçemez elhamdürillah. İnançlı insanlar yalanın ne kadar günah olduğunu bilir, buna tenezzülde etmez. Kaldıki yalan söyleyecek bir konuda değil. Ben sadece olanları söylerim, ne eklerim, ne de çıkarırım. Meclise davet ettik basında buradaydı. İnsan kaynakları daire başkanı Fettah Tanrıverdi'yi görevlendirdim, söyledim dedi gelmemiş. Bunu basın aracılığıyla da duyurduk" diye konuştu.

KÖPRÜ BAHANE

Genel Sekreterin Oğuzeli'nde seçim çalışmalarına katılmadığını söylediğini, oysa 1 aydır seçim çalışmalarında olduğunu ancak inkar ettiğini öne süren Karaduman, "Oğuzeli'nde seçim bürosu açılışında kendini gören yüzlerce kişi var. Bunu böyle demesini de garipsiyorum. Katıldım diyebilirsiniz. Sonra Oğuzeli'nde kendisinin bahsettiği köprü bizim hizmet alanımızın içinde değil. Devlet Su işlerinin yapması gerekli bir yer. O da bahane. Katıldım de, yüzlerce kişi görmüş seni. Konuyu yargıya intikal ettirirse ben isimde veririm. Bu da yanlış, bu da suç" dedi.

BU DA SUÇ

Onun dışında genel sekreterin evrakların kendine verilmediğini söylediğini belirten Karaduman, "İmar ruhsat daire başkanı basının huzurunda ben evrakları kendisine teslim ettim dedi. Sonra meclisten kayıt aldım kendini dinledim diyor bu da suç. Meclisi izinsiz nasıl dinlersin, zaten biz kendisini davet etmiştik. Eğer mecliste dinlemen gereken bir konu varsa meclis başkanından izin alman gerekir. Konuları, talepleri biz Vali beye iletiyoruz. Vali bey de ilgilenip konulara cevap veriyor" dedi.

BİZİ HERKES BİLİR

'Genel Sekreter Ankara'da, bu dosyaları tutmadıysa bahsettiğimiz konular niye kendi imzasıyla bugün meclise geldi' diyen Karaduman, "Bütün bunlara gerek yoktu aslında. Bunlar bizim için rutin işler. Bu işler vatandaşın işi, bizim kendimizin özel işleri değilki. Vatandaş bize talepte bulunuyor, inanın onlarca defa geldi, gittiler. Bu işlerin bu kadar büyümesine, çığırından çıkmasına gerek yoktu. Bizim bu memlekette nasıl görev yaptığımızı herkes biliyor. Biz kendi işimizi askıya alarak vatandaşın problemlerini çözmeye çalışıyoruz. Tabiki burada bürokratik bir sıkıntı olursa geriliriz. Gerilmemiz kendi şahsımızla alakalı birşey değil. Vatandaşın işleriyle alakalı" dedi.

ÖMER ÖZCAN DÜRÜST BİR İNSAN

'Benim 43 tane meclis üyem şahit oldu, meclis üyeleri gündem gelmiyor diyerek encümeni boykot etti. Biz bunu boykot edin demedik' diyen Karaduman şöyle devam etti:"Kendisinin hangi gün Vali beye gidip evrakları bıraktığını da biliyoruz. Bu konuları bu şekilde kamuoyu önünde tartışmak istemeyiz. Gazetelere beyanat verip yalan yanlış haberlerle bizi köşeye sıkıştırmaya çalışıyor. Bizim çalışma prensibimiz budur. İnşallah bundan sonra kendisine uygun bir ekip bulur gider onlarla çalışır. Zaten 2 ay bir süremiz kaldı. Ömer beyin dürüstlüğü konusunda hiçbir zaman farklı birşey söylemedik. Gerçekten dürüst bir insan. Ama dürüstlük vatandaşın işlerinide kolaylaştırmayı gerektirir. Ben gideceğim bu işler şuraya kalsın demek vatandaşı sıkıntıya sokar. Bizleri partimiz aday gösterip seçtirdi. 60 aya seçilmişiz."

İŞTE KARADUMAN VE ÖZCAN'I KARŞI KARŞIYA GETİREN MADDELER

Karaduman basın toplantısının ardından meclise başkanlık etti. Mecliste genel sekreterle kendisini karşı karşıya getiren gündem maddeleri de görüşüldü. Gündemin 4. maddesi olan mülkiyeti Seydi Söğüt'e aik olan Yavuzeli İlçesi Büyükkarakuyu Köyü, 102 ada, 138 ve 141 parseller üzerinde kayıtlı, toplam 24513,93 metrekare alanındaki taşınmazlar için ilgili kurumlardan alınan görüşlerin olulu olması neticeside ve idaremizce verilen ön izin doğrultusunda hazırlanan akaryakıt ve LPG satış istasyonu lokata ve dinlenme tesisi amaçlı 1/1000 ölçekli imar planı ve eklerinin onaylanmasına ilişkin, imar ve inşaat dairesi başkanlığının valilik makamından havaleli 06.02.2014 tarihli teklifinin görüşülerek karara bağlanması maddesi imar komisyonuna havale edildi.

Gündemin 5. maddesi olan Salih Üregen'e ait Şehitkamil ilçesi Cerityeniyapan Köyü, 102 ada, 124 parsel üzerinde kayıtlı 5793,02 metrekare alanındaki taşınmaz için ilgili kurumlardan alınan görüşlerin olumlu olması neticesinde ve idaremizce verilen ön izin doğrultusunda hazırlanan akaryakıt ve LPG satış istasyonu amaçlı 1/1000 ölçekli imar planı ve eklerinin onaylanmasına ilişkin, imar ve inşaat dairesi başkanlığının valilik makamından havaleli 06.02.2014 tarihli teklifinin görüşülerek karara bağlanması maddesi de imar komisyonuna havale edildi.

Gündemin 7. maddesi mülkiyeti Hasan Bozdoğan'a ait Oğuzeli ilçesi İkizkuyu Köyü, 17 parsel üzerinde kayıtlı toplam 5.814,00 metrekare alana sahip Bozdoğanlar Petrol İstasyonu için idaremizce verilen ön izin doğrultusunda hazırlanan akaryakıt ve LPG satış istasyonu amaçlı nazım imar planının, onaylanmasına ilişkin, imar ve inşaat dairesi başkanlığının valilik makamından havaleli 06.02.2014 tarihli teklifinin görüşülerek karara bağlanmasıyla ilgili maddesi imar komisyonuna havale edildi.