GAGİAD’IN ‘11. Olagan Genel Kurulu’, derneğin hizmet binasında gerçekleştirildi. Divan Başkanlığını Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu’nun yaptığı Genel Kurulda, mevcut başkan Taner Özdurak yeniden seçildi. Derneğinin kurucu başkanı olan Adil Konukoğlu, derneğin kadınlar kurulunda yer alan kadınların şehrin sosyal hayatında daha aktif rol almasını istedi. GAGİAD’ın 2. dönem başkanlığını yapan Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer de “GAGİAD her zaman fark yaratan ve ilklere imza atan oldu. Her zaman hizmetinizdeyim” dedi.

GAGİAD BİR OKUL

Genel Kurulun hayırlı olmasını dileyen Konukoğlu, GAGİAD’ın bir okul olduğunu, buradan mezun olan işadamlarının birçok konumda yöneticilik yaptığını söyledi. Derneğin kadınlar kurulunda yer alan kadınların şehrin sosyal hayatında daha aktif rol almasını isteyen Konukoğlu, Türkiye’nin 2023 yılında kişi başına 25 bin dolarlık milli gelir hedefine ancak kadınların ekonomiye daha fazla katılmasıyla ulaşılacağını kaydetti.

ÇITA YUKARIYA ÇIKMALI

GAGİAD üyelerinin şehrin sanayisinde, ekonomisinde, ihracatında önemli payı bulunduğunu bildiren Konukoğlu, ‘’Dernekte şu ana kadar görev yapan tüm arkadaşlar ellerinden geleni yaptı. Burada emeği geçen ve görev alan bütün arkadaşlara teşekkür ederim. Yeni gelenler de aynı bilinç ve düşünce çerçevesinde Gaziantep’in çıtasını daha da yukarı çıkaracak’’ diye konuştu.

TOPÇUOĞLU BAŞARILAR DİLEDİ

GAGİAD’ın büyük bir aile ve bir okul olduğunu vurgulayan GSO Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu, bundan önceki dönemde çalışan tüm üyelere canı gönülden teşekkür ederek, yeni döneme başarılar diledi. Topçuoğlu, ‘’Dernek aynı heyecan, aynı coşkuyla Gaziantep’in sosyal hayatına damga vuran, fikir üreten, örnek bir kurum olmaya devam edecek’’ diyerek, genel kurulu sonlandırdı.

KOÇER: İLKLERE İMZA ATTI

GAGİAD’ın 2. dönem başkanlığını yapan Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer de, derneği 1993 yılında 41arkadaşla kurduklarını anımsatarak, “GAGİAD’ın 1993 yılında başlayan bu ruhunun bugün devam ediyor olması; bizim için Gaziantep için çocuklarımızın geleceği için çok anlamlı. Emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum. Kurucu arkadaşlarımız ve sonradan üye olan arkadaşlarımız içinde kaybettiğimiz dostlarımız var. Onlara rahmet diliyorum. 21’inci yılında bugün yine hep berabersek, birlik beraberlik içindeysek, bu derneği gelece taşımakiçin aynı ruh ve aynı inanç içindeysek bu en büyük başarıdır. Türkiye’ye de örnek olacak bir durumdur. GAGİAD her zaman fark yaratan ve ilklere imza atan oldu. Her zaman hizmetinizdeyim.’’

ÖZDURAK: BİRLİKTELİK ÇOK ÖNEMLİ

GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Taner Özdurak da konuşmasında, ülkemizde son yaşanan olaylarla bir kez daha birliktelik, güven ve istikrarın öneminin ortaya çıktığını belirterek, Cumhuriyetin ilkeleri ve Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için çalışan GAGİDAN’ın başkanı ve üyesi olmaktan her zaman gurur duyduklarına vurgu yaptı. ‘’Evrensel değerleri ön planda tutan, kadın hakları, demokrasi, insan hakları ve toplumsal bütünlüğü her zaman savunan bir derneğiz’’ diyen Özdurak,10. dönemin gayet iyi, gayet başarılı geçtiğini, 11. döneme hazırlanırken üzerlerine daha büyük sorumluluk düştüklerinin farkında olduklarına dikkati çekti. HABER MERKEZİ