Çok nadir bulunan 5 parçalık lacivert Kabe örtüsü madalyonu 120 liraya, el yazması Kuran-ı Kerim 110 bin liraya alıcı buldu.
Serdar Ortaçın evlilik arefesinde olduğu nişanlısı İrlandalı manken Chleonin sunumunu yaptığı 19 yy. Osmanlı bindallısı ise 12 bin 500 liraya satıldı.Çırağan Sarayı Mabeyn Salonu hareketli bir müzayedeye ev sahipliği yaptı. Çukurcuma Müzayede Evi tarafından gerçekleştirilen müzayede çok sayıda koleksiyoner ve sanatsever huzurunda gerçekleştirildi. Müzayedede, 18. yüzyıl sonu 19. yüzyıl başlarına ait Kabe örtüsü madalyonlarından oluşan 5 parça eser, el yazması Kuran-ı Kerimler, bindallı, vazo, tepsi, karaf, hat, gümüş, porselen, kristal, tablo ve çeşitli ev eşyalarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 500 eser satışa sunuldu.Bu eserler arasında en dikkat çeken 5 parçalık lacivert Kabe örtüsü madalyonu 120 bin liraya alıcı buldu. Rekor fiyata satılan Kabe örtüsü madalyonları 19. yüzyıl Abdülhamit dönemine ait.Sitare veya kisve adı verilen lacivert ibrişimden yapılmış kumaş üzeri gümüş tellerle Besmele-i Şerif ve ayetler işlenmiş.Avrupa ve Osmanlı dönemine ait eserlerin de yer aldığı müzayedede İsmail Bin Ömer ketebeli Kuran-ı Kerim, (1844) 110 bin liraya, Seyyid Hasan Aşki ketebeli Kuran-ı Kerim (1866) 77 bin liraya, Muhammed Emin tefsirli Kuran- Kerim (1841) 33 bin liraya satıldı. Aralarında hat sanatının en ünlü ustaları Sami Efendi, Kamil Akdik ve Çırçırlı Alinin de bulunduğu isimlere ait hat eserler, Avrupalı oryantalist ressamlardan Georg Macco, Khariton Platanovich Platonov, Pierre Thuiller, Paul Verona, Charles Marie Pallianti, Sophus Theobald Levinson, Henri M. Jaubertin yağlı boya İstanbul tabloları da müzayedenin dikkat çeken diğer eserleri oldu.CHLOENİN GİYDİĞİ BİNDALLI 12 BİN 500 LİRAYA SATILDI
Koleksiyonerlerin yoğun ilgi gösterdiği müzayedenin en ilginç anı ise Serdar Ortaç ile evlilik arefesinde olan İrlandalı manken Chloe Louhnanın 19. yüzyıla ait Osmanlı bindallısını sunması oldu. Chloenin giydiği bindallı 12 bin 500 liraya satılarak yeni sahibinin oldu. Bir antika müzayedesinde satışa sunulan giysinin ilk kez mankenli sunumunun yapıldığını söyleyen Çukurcuma Kültür Evi sahibi Muzaffer Gültekin, Osmanlı kültürünün bir parçası olan ve evlilik müessesinin başlangıcında önemli hatıralar taşıyan bu giysiyi gerçekçi bir şekilde sunmak istediklerini belirtti. Böylesi görkemli bir sarayda Osmanlı giysisi sunduğu için çok heyecanlandığını belirten Chloe ise, müzayedede sunum yapmanın kendisi için ilginç bir deneyim olduğunu söyledi. Bu çok değerli kıyafeti giydiği için önce korktuğu da söyleyen Chloe, ilk kez bir müzayedede görev aldım. Giydiğim bindallı çok etkileyici. Bindallının Türk kültüründe ayrı bir yeri olduğunu öğrendim dedi.