TMK 10. Maddesiyle yetkili mahkemelerin kaldırılmasıyla birlikte 'terör suçları'nda da tutukluluk süresinin 5 yıla inmesi, uzun süredir tutuklu olan bir çok sanık için tahliye umudu doğurdu.

Terörle Mücadele Kanunu’nun 10. Maddesiyle yetkili mahkemelerin kaldırılmasını öngören yasanın Cumhurbaşkanı tarafından onaylanmasının ardından dün Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmesi, Ergenekon başta olmak üzere pek çok davada 5 yılı aşkın süredir tutuklu bulunan sanıklar için tahliye umudu doğurdu. TMK mahkemelerinin kaldırılmasıyla birlikte terör suçlarında da tutukluluk süresinin 5 yıla inmesi, halen devam eden Ergenekon, Zirve gibi davalarda halen tutuklu olan ve cezaları kesinleşmemiş sanıkların tahliyesinin önünü açtı. Tahliyesi beklenenler arasında gazeteci Tuncay Özkan, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, Türk Ortodoks Patrikhanesi sözcüsü Sevgi Erenerol, Emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Doğu Perinçek, Emniyet eski özel hareket dairesi başkanı İbrahim Şahin gibi isimler de yer alıyor.

5 yılını dolduran tutuklu sanıkların bazıları şöyle:

Doğu Perinçek, Alparslan Arslan , Muzaffer Tekin , Veli Küçük , Hikmet Çiçek, Sevgi Erenerol, Ergun Poyraz , Oktay Yıldırım , Tuncay Özkan , Mehmet Demirtaş, Fikri Karadağ , Fikret Emek, Zekeriya Öztürk, Kemal Kerinçsiz, Semih Tufan Gülaltay