İYİ Kİ VARMIŞ, YOKSA BUNLARI KİMSE SÖYLEMEZ

Gaziantep İl Genel Meclisi Başkanı Menderes Karaduman, adeta Kral çıplak dercesine daha önceleri olduğu gibi şehrin yaşadığı gerçekleri açıkça dile getiriyor ve uyarısını yapıyor. Karaduman dün yine gündem yaratacak açıklamalarda bulundu. Gaziantep'in marka şehir olmadığını, TÜİK verilerine dayanarak örneklerle açıklayan Karaduman, "Türkiye'nin en borçlu kentiyiz. Eğitimde son sıralardayız. Gaziantep yaşanabilir kentler arasında 61. sırada. Ev sahibi olmada 81. sıradayız. Kentin dörte üçü varoşlardan oluşan bir kent, gri bir kent. Devlet bankaları ve özel bankalar parasını çekse Şırnak'tan bir farkımız kalmaz. 6 milyar dolar ihracat yapan kentin yaşam kalitesi böyle olur mu? İthalatın ne kadar? 1 Trilyon 200'e daire satılıyor. Burası Dubai, İsviçre mi? O yüzden insanlar ev sahibi olamıyor" dedi.

YAĞCILIK İÇİN SEÇİLMEDİK

Gaziantep'in en büyük sıkıntısının Gaziantep-Ankara arasındaki hattın doğru işlememesi olduğunu, Ankara'ya ne bürokrat ne de siyasiler tarafından doğru bilgilerin gitmediğini belirten Karaduman, "İlgililer herşeyi kapatıyor. Ne çekmişsek bu memleketin meselelerine duyarlı olduğumuzdan çekmişizdir. Benim için çok konuşuyor diyorlar. Biz birilerinin emri altında çalışmıyoruz, biz devletimiz için, milletimiz için çalışıyouz, bayrağımız, vatanımız için çalışıyoruz. Biz buraya birilerine yağcılık için seçilmedik, herkes görevini yapacak. Görev bittikten sonra isteyen gider istediği işi yapar. Burada boynumuzun borcu vatandaşa hizmet etme borcudur. Öyle hamasi nutuklarda atmıyoruz, hakikaten çalışıyoruz. Oturuyorlar marka kent, marka şehir" dedi.

EV SAHİBİ OLMADA 81. SIRADAYIZ

Gaziantep'in yaşanabilir kentler arasında 61. sırada olduğunu dile getiren Karaduman şunları söyledi: "Bunu biz mi yaptık yok, bu TÜİK'in verileri. Biz memleketin sorunlarıyla bu kadar ilgilenmeseydik bu konuları araştırmazdık, kentimizin röntgenini çekmezdik. Gaziantep'te çok enteresan ev sahibi olan insan sayısı yüzde 59.5., kiracı yüzde 27.3, lojmanda oturan yüzde 0.9, ev sahibi değil ama kira ödemiyor yüzde 12.3. Ev sahibi olma bakımından Türkiye'deki sıralamamız 81. Burada da son sıradayız . Bu da marka şehrin bir başka yanı. Biz bunlara niye dikkat çekiyoruz, bu işler çözülsün diye. Biz kendimizi bugüne kadar ifade edemedik. Karataş'a spor salonu yapıyoruz bir kurum sahip çıkıyor. Türkiye'nin en büyük olimpik havuzunu yapıyoruz. Buna da yarın bir başka kurum sahip çıkar."

BURASI DUBAİ Mİ?

Türkiye'nin en borçlu ili olduğumuzu söyleyen Karaduman, "Bunda birinciyiz. Eğitimde son sıralardayız. Gaziantep yaşanabilir kentler arasında 61. sırada. Kentin dörte üçü varoşlardan oluşan bir kent, gri bir kent. Devlet bankaları ve özel bankalar parasını çekse Şırnak'tan bir farkımız kalmaz. 6 milyar dolar ihracat yapan kentin yaşam kalitesi böyle olur mu? İthalatın ne kadar? Herkes bankadan para çekmiş arsa alıp satıyor. Gaziantep'te 25 yıldır gayrimenkul sektöründeyim. Gaziantep'te en tepe noktaki dairenin fiyatı 300-400 milyardır. 1 Trilyon 200'e daire satılıyor. Burası Dubai, İsviçre mi? O yüzden insanlar ev sahibi olamıyor. Ev sahibi olmada 81. sıradayız" dedi.

İNSANLAR EV SAHİBİ OLAMIYOR

Kentin dörte üçünün varoşlardan oluşan bir kent, gri bir kent olduğunu söyleyen Karaduman, "Türkiyenin en borçlu iliyiz. Devlet bankaları ve özel bankalar parasını çekse Şırnak'tan bir farkımız kalmaz. 6 milyar dolar ihracat yapan kentin yaşam kalitesi böyle olur mu? İthalatın ne kadar? Herkes bankadan para çekmiş arsa alıp satıyor. Gaziantep'te 25 yıldır gayrimenkul sektöründeyim. Gaziantep'te en tepe noktaki dairenin fiyatı 300-400 milyardır. 1 trilyon 200'e daire satılıyor. Burası Dubai, İsviçre mi? O yüzden insanlar ev sahibi olamıyor." diye konuştu.

ARSA BULMAK BELEDİYELERİN BOYNUNUN BORCU

Gaziantep Valisi Erdal Ata'nın geldi geleli gecesini gündüzüne kattığını, müthiş bir performans gösterdiğini belirten Karaduman, "Ama bozuk bir düzenin düzeltilmesi zor. Binlerce derslik yaptık. 20 hayırsever okul arsası olmadığı için derslik yapamıyor. Bu özel idarenin görevi mi, bu benim görevim mi? Kim üzerine alınırsa alınsın bu arsayı Gaziantep'te üretmek zorundalar. Gerek ilçe belediyeleri, gerek büyükşehir belediyesi elini taşın altına koymak zorunda. Daha öncede söyledim. Sivas'tan gelen bir Vali, Adana'dan gelen bir milli eğitim müdürü gecesini gündüzüne katarak bu konuyla ilgileniyor. Hayırseverlere arsa bulmak belediyelerin de boynunun borcu" dedi.

KAYIP KAÇAK ORANIMIZ SIFIR

'Kendi imkanlarımız ölçüsünde Türkiye'nin en başarılı il genel meclisiyiz' diyen Karaduman, "Bu siyasi iradedir, bu bürokratik irade değildir. Benim 43 meclis üyem gecesini gündüzüne katmıştır. Kayıp kaçak oranımız sıfırdır. Bir kesme şeker kadar tek lira suistimalimiz olsa kökümüz istifa ederiz. Bizler şaibeye, yolsuzluğa bulaşmadık, alnımız ak, başımız dik şekilde görev yapıyorsak bundan gurur duyuyoruz. Onun içinde rahat söylüyoruz onun içinde Gaziantep'in problemlerini masaya yatırıyoruz" dedi. 'Yanıbaşımızda bir savaş var. Bununla kaç kişi ilgileniyor. Kampın içiyle ilgileniyoruz, Suriye'nin içiyle kim ilgileniyor?' diyen Karaduman, "Çobanbey'de Türkmenler arasında yine savaş var" dedi.

İNSANLAR DOĞRUYU SÖYLEMELİ

'Allah Gaziantep'e önümüzdeki yıllarda yardım etsin' diyen Karaduman, "İnşallah iyi kadrolar gelir bunu temenni ediyorum. Ama şunu gördüm, üzülerek gördüm insanlar bedeli ne olursa olsun doğruyu söylemeyi öğrenmek zorunda. Yoksa bunun faturasını çocuklarımız öder" dedi.