Yüzlerce kişinin İstasyon meydanına geldiği kutlamalarda barış çağrısı yapıldı. Milletvekili Sevda Karaca’nın da yer aldığı 1 Mayıs kutlamalarında CHP İl Başkanı Vakkas Acar ve yönetimi ve ilçe başkanları ve meclis üyeleri de yer aldı. Gaziantep Kilis Tabip Odası Başkanı Dr. Kazım Doğan Eroğulları “Yaşamın her alanında bizlerin emeği ve alın teri var ancak hiçbirimiz emeğimizin karşılığını alamıyoruz. Halkın büyük çoğunluğu bırakın yoksulluk sınırını, açlık sınırının altında bir ücrete mahkûm edilmiş. En temel ihtiyaçlarını bile karşılayamayan emekçiler barınamıyor, beslenemiyor, ısınamıyor, insanca bir yaşam süremiyor. Sahte enflasyon verileriyle ücret artışımızı belirleyip, bizleri yoksullaştırıyorlar. Her geçen gün artan enflasyon ve yoksulluk karşısında susmuyoruz” dedi.

YÜRÜYÜŞ YAPTILAR

Sendikalar, meslek örgütleri ve emekçiler ellerinde pankartla İstasyon Meydanı’na yürüdü. Milletvekili Sevda Karaca’nın da eşlik ettiği yürüyüşte sloganlar atıldı. Karaca’nın müzik eşliğinde oynaması ise dikkat çekti.

Bahçelievlerde büyük heyecan
Bahçelievlerde büyük heyecan
İçeriği Görüntüle

MESAJ VERDİLER

Sendika Başkanlarıdan sonra Gaziantep Kilis Tabip Odası Başkanı Dr. Kazım Doğan Eroğulları, kutlama komitesi adına konuştu. Eroğulları, 1 Mayıs’nın yalnızca bir tarihten ibaret olmadığını belirterek, “1 Mayıs, mücadeledir. 1 Mayıs dayanışmadır, 1 Mayıs barıştır, 1 Mayıs umudumuzun adıdır. Emeğin, dayanışmanın olduğu yerde umut hep vardır ve bizler bugün yaşama dair, barışa dair, adalete dair, geleceğimize dair umudumuzu, mücadelemizi hep birlikte büyütüyoruz. Bugün, emeğimizi savunmak için, insanca bir yaşam için, adalet için, eşitlik için, özgürlük için, barış için yan yana, omuz omuza duruyoruz. Çünkü biliyoruz ki, emeğinin karşılığını alamayan bir toplumda adalet olmaz, barış olmaz. Bir yanda alın teriyle evine ekmek götürmeye çalışan, kölelik koşullarında çalıştırılan işçiler, memurlar var, açlığa mahkûm edilmiş emekliler var, emeğinin karşılığını alamayan köylüler var. Öbür yanda emeğin değerini hiçe sayan, daha çok kar hırsıyla insan emeğini, insan onurunu çiğneyen bir sistem var. Bu meydandan bir kez daha haykırıyoruz. Emeğimizi, hakkımızı, onurumuzu kimseye teslim etmeyeceğiz” dedi.

EMEĞİMİZİN KARŞILIĞI ALAMIYORUZ

Yaşamın her alanında emek ve alın teri olduğunu ancak kimsenin emeğinin karşılığını alamadığını belirten Eroğulları, şunları söyledi: “Bizlerin emeği ve alın teri var ancak hiçbirimiz emeğimizin karşılığını alamıyoruz. Asgari ücret temel ücret haline getirilmiş. Vergide ve gelirde büyük bir adaletsizlik var. Altın madencilerinin, holdinglerin milyonlarca dolar vergi borcu silinir, bütün vergi yükünü biz emekçilerin sırtına yüklemişler. Halkın büyük çoğunluğu bırakın yoksulluk sınırını, açlık sınırının altında bir ücrete mahkûm edilmiş. En temel ihtiyaçlarını bile karşılayamayan emekçiler barınamıyor, beslenemiyor, ısınamıyor, insanca bir yaşam süremiyor. Sahte enflasyon verileriyle ücret artışımızı belirleyip, bizleri yoksullaştırıyorlar. Her geçen gün artan enflasyon ve yoksulluk karşısında susmuyoruz.

ÇOCUKLAR ÇALIŞTIRILIYOR

“Okullarında eğitim alması gereken ve geleceğimiz olan çocuklarımızı Mesem adı altında kölelik koşullarında, çocuk işçi olarak çalıştırıyorlar. Çocuklarımızın yeri atölye değil okul sırası, maden ocakları değil oyun alanı, tarlalar değil güvenli bir gelecek olmalıdır. Bu ülkede her gün işçiler iş kazası sonucu kolunu, ayağını kaybediyor. Oysa ki bu ölümler, bu kazalar önlenebilir. Zenginler daha çok kar etsin daha da zenginleşsin diye hayatını kaybettiğimiz bu düzeni istemiyoruz. Önlenebilir her ölüm bir cinayettir. Bizlere ölüm ve sakatlık getiren bu sömürü düzenine hep birlikte son vereceğiz. Eşitsizlik, adaletsizlik, güvencesizlik, yoksulluk bizlerin kaderi değil. Bizler diyoruz ki; kimse aç kalmasın, kimse işsiz kalmasın, kimse çocuğunun geleceği için endişe duymasın. Bizler diyoruz ki; emeğin sözü iktidarın sözünden daha güçlü olsun. Bugün meydanlarda yükselen bu ses, yarın fabrikalarda, okullarda, hastanelerde, tarlalarda yankılanacak. Bizler bu yoksulluğu, bu sömürü düzenini kabul etmeyeceğiz”