Gaziantep 2. Organize Sanayi Bölgesinde bulunan bir fabrikanın işçileri verilen 3 TL’lik zammı protesto ederek iş bırakma eylemi yaptı.

Edinilen bilgiye göre, Sabah mesaisi için 2. Organize Sanayi Bölgesinde çalıştıkları fabrikalarına gelen işçiler asgari ücrete yapılan zamma ek olarak verilecek 3 TL’lik zammı görünce büyük bir şok yaşadı. Fabrikada toplanan işçiler yetkililerle görüşerek zammın düşük olduğunu ve yeteri derecede zam yapılmasını istedi. Bu teklife olumsuz yanıt aldığını ileri süren işçiler üretimi durdurarak verilen 3 TL’lik zammı protesto ettiklerini dile getirdi. Eylemi yapan işçiler kendilerine verilen 890 TL ile geçinemediklerini ifade ederek, “Yıllardır fabrikamıza hizmet ediyoruz. Devletin asgari ücrete yaptığı zammın üstüne 3 TL gibi komik bir ücret ilave ederek zam yaptığını bize söylüyor. Geçen yıla oranla oturduğumuz evlerin kirası iki katına çıktı. Şimdi soruyorum bütün yetkililere 890 TL ile 400 TL’sini ev kirasına veriyoruz, 100 TL’sini elektrik su parasını ödüyoruz. Geriye kalan 490 TL ile 4 çocuğumun eğitim masraflarını, servis ücretini, çocuklarımın kıyafetini, bakkal, kasap masraflarını, aşımı ekmeğimi nasıl sağlayacağım. Bu ücret hangi vicdana sığar. Burada hakkımızı sonuna kadar arayacağız” dedi.

Fabrikada çalışan bir diğer işçi ise, “Aldığımız aylık bize yetmiyor. Asgari ücrete yapılan zamlar Ocak ayının birinde açıklandı. Şu anda Mart ayının üçündeyiz daha maaş farkımızı alamadık. Devletin verdiği zammı bile bize vermediler. Biz bunu istiyoruz. Şu anda 4 ikramiye istiyoruz. Bazı arkadaşlarımızın kademe sorunları var. Bu sorununda ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Zammı alana kadar burada eylemimiz devam edecek” diye konuştu.

Eyleme katılan bir fabrika işçisi de aldıkları maaşla ay sonunu getiremediklerini ifade ederek, “Bizim sesimizi yetkililerin duymasını istiyoruz. Ayrıca bir hastalığımız, hastamız yada cenazemiz olursa ve 2-3 gün işe gelmezsek aylığımız 600 liraya kadar düşüyor. Bu defa ben nasıl ev kirası vereceğim. Yetkililer sesimizi duysun” şeklinde konuştu.

Öte yandan fabrika yetkilileri konuyla ilgili açıklama yapmazken, fabrika çevresinde polis ekiplerinin güvenlik önlemleri aldığı gözlendi.

İHA