MÜSİAD binasında Ekonomist Erkin Şahinöz’ün konuşmacı olarak yer aldığı konferansa, MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Çelenk, Genç MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Burak Babüroğlu ve MÜSİAD üyeleri katıldı.

BABÜROĞLU:ENDÜSTRİ 4.0 ÖNEMLİ

Genç MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Burak Babüroğlu, inovatif düşüncelere açık olunması gerektiğini belirterek, "Buhar gücüyle çalışan bir mekanik sistemlerin kullanımı ile başlayan endüstri devrimi sanatlaşma yolunda adım atan endüstri 4.0 ile bilgi teknolojilerinin kullanıldığı bir sanayi çizgisi çizilmekte ve bir adım öne çıkabilmek için dünyanın iş dünyasının yeni yatırımlar etmeye itmektedir. Katma değeri yüksek ürünler ve hizmetler üretmeliyiz" dedi.

BİTCOİN KABUL GÖRÜYOR

Sanal para ve bitcoin örneğini veren Babüroğlu, "Günümüzde en popüler sanal para olan ve hızlı değer değişimleri gösteren Bitcoin hakkında fikir sahibi olmayan yoktur diye düşünüyorum. Bitcoin, şu an için ülkemizde bazı işletmeler tarafından kabul görülmekte ve 2017 yıllarında yatırımcısının yüzde bin 200 üzerinde bir kazanç sağlatmış durumda" diye konuştu.

ÇELENK:TÜRKİYE DÖNÜŞÜYOR

MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Çelenk ise, bilişim akımına anında tepki veren ve hızlı stratejik kararlar alabilen firmaların ayakta kalabildiğini vurgulayarak, "Türkiye dönüşümden nasibini alıyor, hatta çoğu noktaya dönüşümü başlatan kilit oluyor. Siyasetiyle diplomasisi ile bürokrasisiyle, sermaye yapısı ve stokuyla değişimi ile sektörsel gelişmeleri, fırsatları ve tehditler ile insanı ve toprağıyla dili ve kültürü ile Türkiye dönüşüyor” dedi.Yapılan konuşmaların ardından Ekonomist Erkin Şahinöz tarafından piyasalar ve ekonomi konulu konferans verildi. İHA