Bir taraftan meslek edindirme kursları ile vasıfsız insanlarımızı meslek sahibi yapıyor, diğer taraftan da istihdamın yaygınlaşmasında çok önemli bir rol üstleniyor. İŞKUR, artık ülke ekonomisi için çok önemli bir kurum haline geldi. Gaziantep İl Müdürlüğümüz de bu anlamda çok başarılı çalışmalara imza atıyor" diye konuştu.

DANIŞMANLAR ÖNEMLİ

İŞKUR Gaziantep İl Müdürü Siraç Ekin, Milletvekili Mehmet Erdoğan'a, düzenlenen kurslar, toplum yararına programlar ve istihdam rakamları ile ilgili bilgi verdi. Ekin, İŞKUR olarak istihdamın yaygınlaştırılmasında, işçi ve işverenin buluşma notası olduklarını ifade etti. İŞKUR'a başvuran herkese bir danışman atandığını belirten İl Müdürü Ekin, "Gerek iş arayan gerekse de işçi arayan işverenler kurumumuza başvurduğunda kendilerine bir danışman tayin edilir. Tıpkı aile hekimi gibi. Onlar istemedikçe o danışman değişmez. Danışmanla her zaman diyalog halinde olarak sorunlarına çözüm bulurlar" dedi.

MESLEK SAHİBİ OLDULAR

İŞKUR tarafından düzenlenen meslek edinme kurslarının büyük ilgi gördüğünü de vurgulayan İl Müdürü Ekin, geçtiğimiz yıl il genelinde 561 meslek edindirme kursu düzenlendiğini ve bu kurslara 4 bin 482 kişinin katıldığını açıkladı. BÜLTEN