ÇOK ŞANSLISINIZ

Mavera Kongre ve Sanat Merkezinde düzenlenen etkinlikte öğrencilere seslenen, “Büyük bir üniversitenin öğrencilerisiniz ve aynı zamanda bölgesine ışık tutan uluslararası başarıları olan bir üniversitedesiniz. Birçok şehir üniversitesinde öğrencilerimiz iş bulma konusunda zorluk çekiyor ama Gaziantep’in sanayisi ve ekonomisi güçlü olduğu için hangi okuldan ve programdan mezun olursanız olun mutlaka karşılığı bu şehirde var. Bundan dolayı Gaziantep Üniversitesinin öğrencileri iş bulma konusunda çok şanslı. Yeter ki doğru adreste buluşun” dedi.

BAŞARISIZLIKTAN DERS ÇIKARIN

'Başarının yolu başarısızlıktan ders çıkartmakla geçer' diyen Rektör Gür, "Eğitim dediğimiz şeyle siz eğitilirken, aynı zamanda birilerinide eğitiyorsunuz. Farkında olmadan hocalarınızı da eğitiyorsunuz. Eğitim böyle dinamik bir şeydir. Başarının sırrı başarısızlıktan ders çıkararak pes etmeden yeni denemeler yapmaktır. Toplum ile bütünleşmenin yolu sivil toplum kuruluşları ve öğrenci kulüplerinde yer almanız çok önemlidir. Bir kuşun uçabilmesi için en azından kanatları açılıncaya kadar yüksek bir uçurumdan bırakılması gerekiyor ki, o can haliyle yeniden kanat çırpıp yükseklere tırmanabilsin. Yeter ki öz güvenimizle uçurumun tekrar tepesine çıkmayı bilelim” diye konuştu.

Programın açılışında söz alan geçmiş dönem başkanları başarı hikayelerinden kesitler sunarak, başarı için yılmadan çalışmanın önemine değinildi. Açılış konuşmalarının sonrasında Yönetim ve Kariyer Topluluğu Başkanı Rezzan Kurt’un moderatörlüğünde gerçekleştirilen ilk oturum Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi’nin konuşmasıyla başladı. Bülten