Gaziantep Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi ve Oto Makine ve Sanatkarları Odası Başkanı Mustafa Kemal Güneş, yaklaşık 4 bin 500 işyerinin olduğu Küçük Sanayi Sitesi'nin esnafa yetmediğini, yeni kuşağın işyeri açamadığını belirterek, ikinci bir Küsget hayata geçirilmeli. Bunun içinde en güzel yer GATEM ve Sanayi Sitesi arasına çıkışmış olan Göllüce köyü" dedi.

KÜSGET YETMİYOR

Göllüce köyünde kentsel dönüşüp yapılarak, burada yaşayan insanların Gazikent veya başka bir bölgeye taşınması gerektiğini söyleyen Mustafa Kemal Güneş, bu projemizi Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile paylaştım. Küsget yapılalı 32 yıl oldu. Şehir büyüdü. Artık Küsget yetersiz geliyor. Yeni iş yerlerinin açılması gerekiyor. Üstelik GATEM ve Sanayi sitesi arasında sıkışmış bir köy var. Bu köyün kentsel dönüşüm alanına alınıp burada işyeleri yapılıp esnafa verilmesi lazım" diye konuştu.

ŞEHİTKAMİL VE BÜYÜKŞEHİR YAPABİLİR

'Belediyeler kensel dönüşüm kentsel dönüşü diyorlar işte size kentsel dönüşüm' diyen Güneş. "Evleri yıkıp kentsel dönüşüm yapıyorlar, burada da evleri yıkın işyerleri için kentsel dönüşüm yapın. Bu projeyi Şehitkamil de, Büyükşehir de hayata geçirebilir" dedi.

Haber Merkezi