Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Muhasebeciler Haftası etkinlikleri çerçevesinde “Tebliğlerin tek tebliğde toplanma çalışmalarının değerlendirilmesi” konulu seminer düzenlendi. Oda Başkanı Hüseyin Özbay’ın yanısıra seminere Vergi İdaresi Başkanı Erol Çember, SGK il Müdürü Mehmet Uzun, Gaziantep Defterdarı Kenan Bilgehan ve çok sayıda Muhasebeci Mali Müşavir katıldı. Seminerde bir konuşma yapan Özbay, 2014 yılında 7,5 milyar dolar toplam ihracat hedeflediğini ifade ederek ihracatta 6. Sırada olduklarını ve daha üst seviyelere tırmanma temennisinde bulundu.

Özba, "Adeta ağır iş yükü altında özel hayatı bitme noktasına gelen meslek mensuplarının bu yükünün iyileştirilmesi için istek ve çözüm önerilerimizi bu etkinliklerle sunmak istiyoruz . Şunu belirtmek isterim ki, meslek mensupları olarak sorunlarımızın çözümünde evvela Maliye Bakanlığı ve TÜRMOB arasında sağlıklı ve sürekli bir iletişim sağlanmalı ve bu iletişim sayesinde sorunlar masaya yatırılmalıdır. Günümüzün bu ağır koşullarında ve mevzuat değişikliğinin bu denli yoğun olarak yaşandığı günümüzde meslek yasamızdaki mesleki ihtiyaçlarımıza cevap verecek şekilde gerekli değişiklikler yapılmalıdır” dedi.

ÇEMBER: ÖNEMLİ BİR UYGULAMA

Vergi İdaresi Başkanı Erol Çember ise, "Muhasebeciler ve Mali Müşavirler odası ile bir çok etkinlikte kardeş kuruluş olması hesabıyla yan yana duruyoruz. Burada bir çok yeniliğin hem mükelleflerimizin vergisel ödevlerini daha rahat yerine getirmeleri hem de bir çok kolaylığın mükellefin vergi ile sorumluluğunu yerine getirirken teknoloji ile tanışarak daha kolay biçimde yerine getirilmesi, hem mükelleflerimizin hem de mükelleflerimizin beyanlarının sağlıklı bir biçimde Gelir İdaresine aktarılmasını sağlayan siz meslek mensuplarıdır" diye konuştu.

HABER MERKEZİ