Aynı kategoride Zeugma adlı araç ise 11’inciliği elde etti. Yarışmalarda elde edilen başarılardan memnuniyetini belirten Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun yarışmalara katılan öğrenci ve akademisyenleri gönülden tebrik ederek, Gaziantep Üniversitesinin ulusal ve uluslararası ölçekte hak ettiği yeri almaya başladığını, yakın gelecekte çok güzel işlere imza atacaklarını söyledi.

ÇOK İDDİALIYIZ

Adını Antepfıstığından alan, teknoloji harikası yakıt olarak hidrojen gazı kullanan çevre dostu Hidrofıstığın, TÜBİTAK yarışlarında göstermiş olduğu başarısıyla adından söz ettirmeye devam edeceğini belirten Hidrofıstık Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Erkliğ, tecrübeli ekibi ile bu yıl yeniden yarışa çok iddialı olarak hazırlanan Hidrofıstık konsepti, hayranlarının beklentisini boşa çıkarmayacak bir performansa imza atacaklarını söyledi.

ORETRON2 TÜRKİYE 7'NCİSİ

TÜBİTAK’ın düzenlemiş olduğu bu yıl ki Formula G yarışlarında 51 araç içerisinden ORETRON2 isimli araçla Türkiye 7’ncisi olduklarını belirten Üniversitemiz Otomobil Robot ve Enerji Topluluğu Üyesi Fezzay Aydın, klasik enerji kaynaklarına alternatif olarak sunulan en önemli kaynağın güneş enerjisi olduğunu söyledi.

ZEUGMA TÜRKİYE 11'İNCİSİ

Zeugma Hidromobil grubunun 2007 yılından bu yana 6 kez TÜBİTAK’ın düzenlediği “Alternatif Enerjili Otomobil Yarışları”na katıldığına dikkat çeken Zeugma Hidromobil Grubu Kurucusu ve Akademik Danışmanı Prof. Dr. Sedat Bayseç, Temmuz 2012 de yapılan son yarışta ise 20 araba içerisinde 11’inci oldukları ifade etti.