İl Başkanı Eyüp Özkeçeci; "Ben göreve geldiğimden beri üç seçim geçirdik. 7 haziran akşamı kadınlarımız hüngür hüngür ağladı tek başımıza iktidar olamadık diye. Çalınmadık kapı bırakmadık ve 3 kasım seçimlerinde tek başımıza iktidar olduk. 2019 seçimlerinde de sandıkları patlatacağız. Türkiye ortalamasının en az 15 puan üzerinde olmak zorundayız. Genel başkanımız ve cumhurbaşkanımız bizden bunu istiyor" diye konuştu.


ŞAHİN: HAZIR MISINIZ?


Erdoğan'ın gelişi öncesi ilk konuşmayı Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin yaptı. Fatma Şahin, millete hizmet etmek için yola çıktıklarının altını çizerek, "Biz millete hizmet etme yolculuğunda yola çıktık. Gaziantep AK Parti'dir, AK Parti Gaziantep'tir" dedi. "2019'da çok önemli bir sınav bizi bekliyor" diyen Şahin, Gaziantep'in bütün ilçelerinin tek tek isimlerini sayarak "Hazır mısınız?" diye sordu. Şahin'in bu sorusu üzerine salondan "Hazırız" sesleri yükseldi.

ÖZKEÇECİ: CUMHURBAŞKANIMIZ İSTİYOR

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Eyup Özkeçeci de yaptığı konuşmada "Bu görevi tekrar bana layık gören genel başkanımıza teşekkür ederim. Bu bayrağı dimdik taşımaya devam edeceğiz" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2019 seçimlerinde Gaziantep'ten yüksek performans beklediğini kaydeden Özkeçeci; "Ben göreve geldiğimden beri üç seçim geçirdik. 7 haziran akşamı kadınlarımız hüngür hüngür ağladı tek başımıza iktidar olamadık diye. Çalınmadık kapı bırakmadık ve 3 kasım seçimlerinde tek başımıza iktidar olduk. 2019 seçimlerinde de sandıkları patlatacağız. Türkiye ortalamasının en az 15 puan üzerinde olmak zorundayız. Genel başkanımız ve cumhurbaşkanımız bizden bunu istiyor" diye konuştu.

GÜL: ERDOĞAN ŞARKIYI DESTANLAŞTIRDI

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zorluklarla mücadelesine işaret ederek, "Bugün muhtar dahi olamaz dedikleri ve yasaklarla önünü kesmeye çalıştıkları ve cezaevine gönderdikleri Recep Tayyip Erdoğan bu şarkı burada bitmez demiştir ve bu şarkıyı destanlaştırmıştır. Erdoğan'la milletimiz arasında bir sevda var. Artık eski günler geride kalmıştır. Türkiye oyun bozan bir Türkiye haline gelmiştir. Kuru bir particilik sevdası değil bu bir memleket sevdasıdır. 2019'da da zaferle çıkacağız. Bizim büyük bir Türkiye hayalimiz var" dedi.

ŞİMŞEK: ORTADOĞU'NUN SAĞLIK ÜSSÜ OLACAĞIZ

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Şahinbey Spor Salonu'nda düzenen AK Parti Gaziantep 6'ncı Olağan İl Kongresi'nde salondakileri Türkçe ve Kürtçe selamlayıp, daha önce söz verdikleri gibi kent için büyük önem taşıyan Kuzey Şehir, Düzbağ İçe Suyu, hızlı tren, Gaziray ve 1875 yatak kapasiteli şehir hastanesi projeleriyle ilgili çalışmaların planlandığı şekliyle ve büyük bir hızla ilerlediğini belirtti.

ÜRETİM ÜSSÜ OLUYORUZ

Söz konusu projelerden bir kısmının hem küresel hem de Türkiye ölçeğinde olduğuna işaret eden Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Biz dedik ki Gaziantep'i sanayi ve üretim üssü yapacağız. Gaziantep, Türkiye'nin büyüme motoru. Gaziantep büyümede, küresel rekabette geri kalamaz. Hükümetimiz Gaziantep'i sağlıkta bir ihracat üssüne dönüştürmek için, daha kaliteli sağlık hizmeti için tam 1875 yataklı şehir hastanesi yaptırıyor. O da Allah'ın izniyle gelecek sene mart ayında tamamlanmış olacak ve Gaziantep Ortadoğu'nun sağlık üssüne dönüşecek inşallah" diye konuştu.

EĞİTİM ÖNEMLİ

AK Parti için siyasetin merkezinde insan olduğunu ve eğitimin her şeyin başında geldiğini aktaran Şimşek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Nasıl ki bütçede en çok parayı eğitime harcıyorsak, Gaziantep'te dev projeleri hayata geçirdik. Dedik ki 2015-2019 döneminde tam 1,5 milyar lira eğitime yatırım yapacağız. Derslik başına düşen öğrenci sayısını 30 ve altına düşüreceğiz. 2 binin üzerinde derslik devreye girdi, 3 binin üzerinde derslik şu anda yapılıyor. Tam bir seferberlik var. Allah'ın izniyle eğitimde de Gaziantep hak ettiği seviyeye ulaşacak."

SARIEROĞLU: REFORMLARI SÜRDÜRÜYORUZ

Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu Ortadoğu ve Suriye bölgesinde yaşanan sorunlara en fazla Gaziantep'in şahit olduğunu söyleyerek, "Bölgemizde yaşanan gelişmelerin en yakın şahidi sizlersiniz. Çok büyük algı operasyonları, çok büyük oyunlar oynanıyor. Ama Rabbimizin yardımıyla, milletimizin duasıyla 15 yıldır nasıl bu oyunları bozduysak, inşallah sizlerle birlikte yine bu oyunları bozacağız" dedi. Afrin Oprerasyonuna da değinmeden geçmeyen Sarıeroğlu şöyle devam etti: "Afrin'de kardeşlerimiz şu anda terörle mücadele ediyorlar. Ben onlara güç, kuvvet diliyorum, Rabbim kolaylıklar nasip eylesin ve ordumuzu, inşallah içinden geçtiğimiz süreçte muzaffer eylesin. Bir yanda içeride, bir yandan da dışarıda mücadelemizi sürdürürken, 15 yıldır yaptığımız gibi, millete hizmet etme aşkımızla yatırımlarımızı, hizmetlerimizi, faaliyetlerimizi, çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 80 milyon vatandaşımızın emrindeyiz. 81 ilde yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz, reformları sürdürüyoruz. Teşkilatlarımızla birlikte, milletimizle birlikte, mazlumların gür sesi liderimizle 2019'a güçlü şekilde hazırlanacağız. Bugüne kadar yaptıklarımızın dahasını yapacağız. İnşallah 2019 yılında üç seçimden de güçlü çıkarak dostlarımıza güven, düşmanlarımıza Allah'ın izniyle korku salacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı da cumhurbaşkanı hükümet sisteminin ilk başkanını Türkiye olarak seçeceğiz."

BAKAN EROĞLU MÜJDE VERMEK İÇİN GAZİANTEP'E GELECEK

Kongreye katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise konuşmasıyla salondakilere tebessüm ettirdi. "Ben de bir Gaziantep gönüllüsüyüm" diyen Eroğlu, Gaziantep'e yapılan yatırımlardan bahsederek müjde vermek için tekrar geleceğini söyledi. Eroğlu şöyle devam etti: "Çocukken rahmetli babamın dükkanına Gaziantep'ten kutnu' denilen bir kumaş gelirdi, satardım. Dolayısıyla Gaziantep'e karşı çocukken bir gönül bağım vardı. Tabii bu merakla o zaman Gaziantep destanını okudum. Şehit Kamil'i, Şahin Bey'i, Karayılan'ı okuyunca Gaziantep ile gurur duydum. Türkiye'nin ekonomideki lokomotifi. Gaziantep'e şu ana kadar takriben 25 milyar liralık muazzam yatırımlar yapıldı ama Gaziantep'e ne yapılsa azdır. Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak da biz burada 2 milyar lira civarında yatırım yaptık. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla, ilk defa, burada su sıkıntısı vardı, Kahramanmaraş ile Gaziantep arasındaki kaynaklardan su getirdik ama Gaziantep çok büyüyor. Şu anda su ihtiyacını karşılamak için Düzbağ Barajı'ndan 105 kilometrelik hatla Gaziantep'e su getiriyoruz. Hayırlı olsun inşallah, su gibi aziz olun. Bugüne kadar çok sayıda baraj ve gölet yaptık. Gaziantep'in de 200 bin dekar alanını suladık. 5 baraj ve gölet daha yaparak Gaziantep'in bütün topraklarını sulayacağız. Size daha sonra bazı müjdeleri vermek için geleceğim."

YAZICI: GAZİANTEP BİZATİHİ KENDİSİ FABRİKA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ise yaptığı konuşmada Gaziantep'in çok faal çalışan bir şehir olduğuna vurgu yaparak, "Gaziantep fabrikaların olduğu bir şehir değil. Bizatihi kendisi fabrika" ifadesini kullandı. Parti stratejilerine de değinmeden geçmeyen Yazıcı konuşmasına şöyle devam etti: "Biz blanlamacı bir partiyiz. Hesap yapan bir partiyiz. Ezbere iş yapmayız. İmkanlarımıza bakar, yapacaklarımızı planlarız. Herkes ailenin içinde. Bayrak yarışı bu. Temsili yerlerde arkadaşlarımız partinin tüzüğü, programı çerçevesinde öncü olarak yürürken, diğer kadrolar da hep birlikte arkada yürüyoruz. İşte böyle bir anlayışla AK Parti Türkiye'nin yönetimini 3 Kasım 2002'de, milletin takdiriyle teslim aldı ve bugüne getirdi. Bunun arkasındaki en büyük güç teşkilatlarımızdır. AK Parti'nin en büyük gücü teşkilatlar, teşkilatlarımızın en büyük gücü ise birlik ve bütünlüğümüzdür. Bir aile anlayışı ve özeli içerisinde AK Partili her bireyin hakkını, hukukunu korumak suretiyle ilkeli bir biçimde liderimiz, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde güçlü bir şekilde yürüyoruz."