Gaziantep'te Özkaya Holding çatısı altında yer alan 6 şirketten birisi olan ve İSO ilk 500 firma arasında 303. sırada kendine yer bulan Gürteks İplik Sanayi ve Ticaret AŞ., Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK) 100 milyon TL tahvil ihraç etme yetkisi aldı. Borsa İstanbul’da hisse senetleri piyasasına kote olmamalarına rağmen Gaziantep'te tahvil ihraç etme yetkisi alan ikinci şirket olduklarına dikkat çeken Gürteks İplik Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Y. Ömer Özkaya, sermaye piyasalarından böyle bir yetki almanın ayrıcalık olduğunu vurguladı.

YOLUMUZA DAHA GÜÇLÜ DEVAM EDECEĞİZ

Özkaya, elde edilecek kaynağın şirketin büyümesine ivme kazandıracağını da belirterek "Buradan elde edeceğimiz gelir ile firmamızı daha güçlü bir şekilde yoluna devam ettireceğiz. Ülkemizin gelişen sermaye piyasaları ile birlikte daha da büyüyecek ve güçleneceğiz. Bundan sonra gerek borsaya açılmak gerekse ikinci tahvil işlemleri ile biz kendimiz kendi yolumuzu buna göre çizmeye çalışıyoruz" dedi.

2 BİN 400 KİŞİYİ İSTİHDAM EDİYORUZ

Gürteks iplik hakkında bilgiler de veren Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Özkaya, aylık 5 bin 500 ton sentetik iplik üretim kapasitesine sahip bir firma olduklarını söyledi. Gürteks'in, geçtiğimiz yıl 80 ülkeye 50 milyon dolar ihracat yaptığını ve bin 500 çalışanlanları olduğunu kaydeden Özkaya, holding bünyesinde ise toplam olarak 2 bin 400 kişiye istihdam sağladıklarını ve ekonomik daralmaya rağmen bu yıl iplik sektöründe yüzde 10 gibi büyümeyi hedeflediklerini aktardı.

GAZİANTEP’E 25 MEGAVATLIK GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ KURACAĞIZ

Özkaya Holding olarak bu yıl özellikle enerji alanında yatırım yapacaklarını belirten Ömer Özkaya,. “Gaziantep’te yapacağımız güneş enerjisi yatırımı 25 megavat gücünde ve Türkiye'de tek çat altında yapılmış en büyük güneş enerjisi sistemi olacak. Ambalaj sektörüne daha önce yaptığımız yatırımı da daha büyütmeyi planlıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı. Bülten