Ticaret Odası Yönetimi Kurulu ve Meclis Başkanlık Divanı Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Bayır ile Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliğine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Başkan Eyüp Bartık, ihracatçılarımızın dünya pazarlarında daha fazla söz sahibi olabilmeleri için Oda olarak üzerimize düşeni yapmaya devam edeceklerini belirtti.

Meclis Başkanı Ali Yener, Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık ve Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanlık Divanı Üyeleriyle birlikte, Cumhuriyet Başsavcılığına atanan Abdullah Bayır ile GAİB Seçimli Olağan Genel Kurulunda yeniden başkanlık görevine seçilen GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz ve Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Selahattin Kaplan’ı makamlarında ziyaret etti.

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ

GAİB Genel Kurulu sonucunda göreve gelen yeni yönetimleri ve başkanları kutlayan Bartık, “Ülke olarak kalkınmanın temeli üretimin yurt içi ve yurt dışı pazarlarda hak ettiği değerlerde satılmasıdır. Bunun için de teknolojiyi kullanmak, küresel pazara katma değerli ürünler sunmak ve markalaşmak zorundayız. GTO ihracatçılarımızın dünya pazarlarında söz sahibi olabilmeleri ve kentimizin 2023 hedeflerine ulaşması için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz, kentimizi 2023’e hep birlikte taşıyacağız” dedi.

HEDEF İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Başkanı Çıkmaz, ”Birliklerimizin yeni yönetim kurullarıyla GAİB yeni bir ivme kazanmış ve belirlenen hedeflerine ulaşabilmek için yoğun bir tempo ile herkes üzerine düşenleri yapmaya başlamıştır. 2023 ihracat hedefimiz olan 30 milyar doları yakalamak için elimizden gelenleri yapacağız ve ortaya konan bu vizyonun Türkiye’nin geleceği olduğu bilinciyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. GAİB bünyesinde faaliyet gösteren diğer birliklerimiz ve üyelerinin dünyanın bir çok ülkesine yönelik sürdürdüğü ihracat hamlesinin başarıyla sonuçlanması elbette ülkemizin kalkınması ve gelişmesi kadar sektörlerimizin de büyümesiyle orantılıdır" diye konuştu.

BÜTÜN ÜLKELERE GİDECEĞİZ

"Hedefimiz dünyanın bütün ülkelerine gitmek ve bu ülkelere ürünlerimizi pazarlamaktır" diyen Çıkmaz, "Ürünlerimizin dünya pazarlarındaki yerinin korunması ve geliştirilmesi için markalaşmanın gerekliliğini bütün üreticilerimiz daha iyi anlamış ve Türkiye’de markalaşma süreci büyük bir hızla devam etmektedir. Bu sürecin Gaziantep’e yansımasında önemlidir. Bugün dünya pazarlarında Gaziantep markalı bir çok ürün büyük ilgi görmektedir. Markalaşmak ve marka güvenirliliğini arttırmak ihracatın arttırılması için olmazsa olmazların başında gelmektedir.” şeklinde konuştu.

BAYIR'I DA ZİYARET ETTİLER

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan Abdullah Bayır’ı da ziyaret eden GTO heyeti Bayır’a GTO faaliyetleri ve Gaziantep ticari hayatıyla ilgili bilgiler vererek yeni görevi için başarı dileklerinde bulundu. Abdullah Bayır, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Gaziantep için tüm taraflarla birlikte el ele güzel işlere imza atacağız” dedi. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT