ABD, Belçika, Çin, Danimarka, Endonezya, Fransa, Hindistan, İngiltere, İran, Polonya, Özbekistan, Suudi Arabistan, Türkmenistan ve Ürdün’den gibi ülkelerden 201 firmanın en yeni ürünlerini sergileyeceği fuar, dünya genelinde yaklaşık 12 bin profesyonele de ev sahipliği yapacak. Halı ve kilim firmalarının yoğun ilgi gösterdiği fuarda tekstil zemin kaplamaları, esnek zemin kaplamaları, laminant zemin ürünleri ve halı makine, uygulama ve teknolojileri de sergilenecek.

sektör.jpg

SAYILI GÜNLER KALDI

Halı ve zemin kaplamaları sektörü için önemli bir buluşma noktası olan DOMOTEX Turkey, Ticaret Bakanlığı desteğiyle düzenlenen Uluslararası Alım Heyeti Programı kapsamında Rusya’dan Kanada’ya kadar pek çok ülkeden satın alma heyetini Gaziantep’te buluşturacak. Gaziantep Ticaret Odası, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği, Gaziantep Halıcılar ve Dokumacılar Odası işbirliği ile Hannover Fairs Turkey tarafından düzenlenen fuar, 27 - 30 Nisan tarihlerinde Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

halivci.jpg

ÖNEMLİ BİR VİTRİN

Ortadoğu ve Afrika başta olmak üzere pek çok uluslararası firmanın yer alacağı fuarın bu yıl da büyük ilgi gördüğünü belirten Hannover Fairs Turkey Fuarcılık Genel Müdürü Alexander Kühnel şunları söyledi: "İhracatın 1,5 milyar dolara yakınını Gaziantepli ihracatçılar gerçekleştirdi. Hep birlikte yürüteceğimiz etkin çalışmalarla, Türkiye’nin halısının marka değerini ve ihracat rakamlarını daha da yukarı taşıyabiliriz. Sektörün Avrasya bölgesindeki lider ticaret fuarı DOMOTEX Turkey, Türkiye halı ihracatçılarını hedef pazarlarla bir araya getiren önemli bir vitrin olmaya devam edecektir.”

YENİ PAZARLARA GİRİŞ KAPISI

173 ülkeye halı ihracatı gerçekleştiren Türk üreticilerin ihracatında, ABD’nin ilk sırada yer aldığına ve bölgesel olarak Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinin önemli bir paya sahip olduğuna dikkat çeken KühneL, "“Var olan işbirliklerini geliştirmek ve yeni pazarlara açılmak isteyen Türk markalarına sektörün uluslararası oyuncularıyla ilişki kurabilmeleri yönünde büyük fırsatlar sunacağız. DOMOTEX Turkey’de sektör, dernek ve birliklerin katılımıyla organize edilen Anadolu Delegasyonları programı kapsamında sektör profesyonelleriyle birlikte mimar, endüstriyel tasarımcı, mobilya üreticisi, yatırımcı, otel, AVM yetkilileri gibi çeşitli sektörlerden karar vericileri de ağırlayacağız.” HABER MERKEZİ