46.12 metrekare olan ebru rekorunu, 48.64 metrekarelik ebru yaparak kırmaya çalışacak olan Mesut Osmanlıoğlu ve Leyla Osmanlıoğlu, Guinnes Rekorlar Kitabı'na girmeyi hedefliyor.

Konuyla ilgili basın toplantısı yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Başkanı Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, Royal Halı Yönetim Kurulu Başkanı Taner Nakıpoğlu, Turkuaz Ebru Sanat Evi Yöneticileri Mesut Osmanlıoğlu ve Leyla Osmanlıoğlu projeyi anlattılar. Büyükşehir Belediyesi'nin İletişim Sponsorluğunu yaptığı Rekor Denemesi, Royal Halı ve Zirve Üniversitesi'nin Ana Sponsorluğunda 25 Aralık tarihinde Dünyanın En Uzun Ebrusu SANKO Park Alış Veriş Merkezinde yapılacak.ücretsiz firma rehberi

GÜZELBEY: ÇOK ÖNEMLİ BİR ÇALIMA

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, kentin düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümü olan 25 Aralıkın önemini vurguladı. Bugünü adına layık şekilde kutlamak için yoğun çaba harcadıklarını ifade eden Güzelbey, Bazı sanatsal ve kültürel etkinlikleri de 25 Aralık kutlama etkinliklerinin içine aldık. Bunlardan bir tanesi de en büyük ebru rekoru denemesi. Tek parça kumaş üzerine yapılacak bu denemeyi sanatçılarımız Guinnes Rekorlar Kitabı'na girecek şekilde planlıyor. Bu çalışmanın Gaziantep'in tanıtımına ve önemli bir sanat kolunun yeniden canlanmasına katkı sağlayacağına inanıyorum dedi.