GTO'da 105 meclis üyesi ayın 10'unda sandık başına giderek bir başkan, 10 yönetim kurulu üyesi, meclis başkanı, iki meclis başkan yardımcısı, bir katip ve TOBB delegelerini seçecek. 6 kişiden oluşacak disiplin kurulu meclis dışından üyelerden oluşturulacak. Meclis Başkanlığı için Ömer Arif Melekoğlu ve İbrahim Aksu'nun aday olması beklenirken, Yönetimde ise başkanlık için Hilmi Teymur, Sıtkı Severoğlu, Faruk Güllüoğlu, Tuncay Yıldırım ve Mahmut Yıldırım'ın isimleri geçiyor.

Ticaret Odası Başkanlığı için ismi geçen Hilmi Teymur, Sıtkı Severoğlu, Faruk Güllüoğlu, Tuncay Yıldırım ve Mahmut Yıldırım Gazetemize konuştu.

SEVEROĞLU:"SORUNLARA ÇÖZÜM ÜRETEBİLECEK EKİP YÖNETİME GELMELİ

İnşaat Mühendisleri Odası eski Başkanı Melih Meriç'le girdiği yarışı 81-70 kazanan Mimarlar Odası eski Başkanı Sıtkı Severoğlu, "Benim için Gaziantep'te birlik beraberlikten daha önemli bir şey yoktur, kimin başkan olacağının önemi yoktur" dedi. Sıtkı Severoğlu, "Önemli olan Gaziantep için birlik beraberliğin sağlanmasıdır. Bunu sağlayabilecek bir başkana ihtiyacımız var. Kentimizin önemli sorunları var, tüccarımızın, sanayicimizin önemli sorunları var, bunlara çözüm üretebilecek ve birlik beraberliği sağlayacak bir ekibin yönetime gelmesi kentimiz için çok önemlidir" dedi.

GÜLLÜOĞLU:GAZİANTEP BÜYÜRSE HERKES BÜYÜR

22 Nolu meslek grubundan seçime giren ve yarışı 157'ye 137 oyla kazanan Fatih Güllüoğlu, "Önemli olan olan oda ve Gaziantep. Gaziantep büyürse herkes büyür, mantığım bu. Bu anlamda da arkadaşlarla birebir görüşeceğiz, doğru olan nedir diyeceğiz, doğru olanı nasıl buluruz diyeceğiz, kiminle bir adım ileri gideriz diyeceğiz" dedi.

BİREBİR GÖRÜŞECEĞİZ

'Ticaret Odası gibi onurlu bir yere başkan olmayı herkes ister, bende bunlardan biriyim, ancak adayım dersem doğru olmaz. Çünkü bu ekiple olacak bir şey' diyen Fatih Güllüoğlu şunları söyledi:"Malum herkes yeni seçildi. Önemli olan şehrimize, odamıza daha iyi hizmetin yapılması. Diyelimki bunu bir başkası daha iyi yapacak onu desteklerim. Etiketle ilgili bir hedefim olmadı, olmazda. Gaziantep'i biz yükselen değer yapamazsak, geminin içinde bizde batarız. Gaziantep büyürse herkes büyür, benim mantığım bu. O anlamda da arkadaşlarla birebir görüşeceğiz, doğru olan nedir diyeceğiz, doğru olanı nasıl buluruz, kiminle bir adım ileri gideriz diyeceğiz."

ŞU AN İZLİYORUZ

Sektörü temsil etmek sevdasıyla aday olduğunu, bütün sektörlerin temsilcisi olabilmek için de bütün sektörlerle uyum içerisinde bir yönetim oluşması gerektiğini dile getiren Fatih Güllüoğlu, "Hatırla gönülle bu olmaz. Gazetenizin manşetinde 'buraya hakedebilen, yönetebilecek, fayda sağlayabilecek kişilerin gelmesi lazım dediniz. O duyguyu ve düşünceyi taşıyorum. Zaten beni tanıyanlar bu modda, bu çizgide olduğumu biliyorlar. Birebir arkadaşlarla görüşmemiz, tanışmamız lazım. Şu an izliyoruz" dedi.

TEYMUR:ADAYLIK KONUSUNU DEĞERLENDİRECEĞİZ

Ticaret Odası Başkanı Beyhan Hıdıroğlu ile girdiği yarışı 132-119 kazanan Hilmi Teymur, seçimlerin sektöre, odaya ve Gaziantep'e hayırlı olmasını istedi Teymur, başkan adaylığı ile ilgili de, "Gaziantep'e odamıza, katkımız olurmu dedik. Orada inşallah Gaziantep'e en faydalı kim olacaksa umarım onu seçeriz. Ticaret Odası Gaziantep'in en büyük sivil toplum kuruluşu, Gaziantep için önemli, ticaret için önemli, tarihi bir mazisi var. Sektörümüze hizmet verebilirmiyiz, Gaziantep'e bir katkıda bulunabilirmiyiz diye aday olduk. Komite arkadaşlarımız, meclis üyelerimiz var başkanlık konusunu değerlendireceğiz" dedi.

YILDIRIM:ODAYI ESKİ DİNAMİKLERİNE DÖNDÜRMEK İSTİYORUZ

Seçimlere tek liste giren ve ilk günden Ticaret Odası Başkanlığına aday olduğunu açıklayan Tuncay Yıldırım, "Odayı kendi dinamikleri içerisinde hareket ettirmemiz gerekiyor. Artık odanın 4 yıllık bir zaman dilimi içerisinde bir birleşim sağlaması gerekiyor. Boşa geçen bir zamanımız var. Biz bu birlikteliği el birliği ile sağlamalıyız. Bunun için tek liste olacak şekilde, herkeside kucaklayacak şekilde bir liste yapıp huzur içerisinde odayı tekrar eski dinamilerine döndürmek istiyoruz. Dostluk, kardeşlik, huzur içerisinde bir oda görmek istiyor bu şehir. Şehrin gerçekleri var, ihtiyaçları var. Yine bu şehir içerisinde ortak akıl içerisinde hep birikte çalışmak istiyoruz. Şehir kazanacak, odamız kazanacak. Bunun içinde görüşmeler yapıyoruz" dedi.

MAHMUT YILDIRIM:TEK LİSTEYE DİRENECEĞİZ

Ticaret Odası Yönetim Kurulu başkanlığına adaylık düşündüğünü belirten Mahmut Yıldırım, önceliğinin tek liste ile seçime gidilmesi olduğunu söyledi. Yıldırım, "Odayı bundan 5 sene önceki haline getirmek için, Gaziantep'te söz sahibi yapmak için, tekrar duruşu olan oda haline getirmek için, tekrar küçük esnafın, tüccarın, üreticinin odası olması için çaba sarfedeceğiz. Yönetimde amacımız tek listeyle gitmeye çaba sarfediyoruz, bunun içinde her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Bu şehrin selameti, odanın selameti için bu yolu izlemeliyiz. Bu yolu da izliyoruz. Ortak akla hizmet edeceğiz. Tek listeye direneceğiz. Karşılıklı liste kaçınılmaz olursada yapacağımız bir şey yok ama önceliğimiz tek liste" dedi. Meral KINACILAR