‘1. Trikoteknoloji Platformu Toplantısı’ Gaziantep Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
Toplantının açılış konuşmasını İtek Teknoloji Kulübü Gaziantep Yönetim Kurulu Başkanı Emin İnce yaptı. İnce, iş yerlerinin ve işadamlarının gelişen teknolojiyi yakından takip etmeleri gerektiğini ve iş adamları arasındaki diyalogu artırıcı yazılımların ticari kazanımlar açısından faydalı olacağını kaydetti.
İnce’nin konuşmasının ardından İassistan Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Öcal, 4 yıllık bir çalışmanın sonrasında ortaya çıkardıkları sosyal paylaşım sitesi yazılımını katılımcılara anlattı.
Öcal, “Bu çalışma bize göre dünyada ilk olan bir çalışmadır. İş adamlarını ve iş yerlerini birbirleri ile buluşturup daha iyi satışlar yapıp ve daha iyi bir ticaret olabilmesi için yeni bir sosyal ağ çalışması yaptık. Şu anda ilk olarak, Trikotajcılar Odası ile hizmetin belirli bir kısmını onlara hediye edeceğiz. Değişik odalardan ve sanayi odalarından bize teklifler gelmeye başladı. Kısa bir zamanda Dünya çapında Türkiye’de bir sosyal ağ oluşturmayı amaçlıyoruz. İş adamlarına yönelik bir sosyal ağ bu şekilde yapılarak bir ilk oldu. Biz bu projeyi 4 yılı süren bir çalışmanın ardından elde ettik” dedi.
Bu yazılımın işadamlarının eski internet anlayışını değiştireceğini aktaran Mehmet Öcal, “İşadamlarımız ve iş yerleri birbirleri ile bu sanal ağ üzerinde eski internet anlayışını değiştirecek. Herkesin internet sitesi var ama bu internet siteleri insanları ve kendi müşterilerine tedarikçilerine dokunmuyor. Dokunamadığından dolayı verimlilik olmuyor. O anlamda iasistan.com.tr sosyalleşme anlamında bir fayda sağlayacak. iasistan.com.tr aracılığı ile firma, görüşlerini, ürünlerini ve üretmiş olduğu tedarik ürünlerini, alması gereken ürünleri, arama motorlarına yükledikten sonra, firmaların ürünü tanıtılacak ve kazançları da güzel olacaktır” ifadelerini kullandı.