Gezi olayları sırasında başına gaz kapsülü isabet eden ve yoğun bakımdaki 269. gününde hayatını kaybeden Berkin Elvan için bugün Gaziantep’te temsili uğurlama töreni yapıldı.
Berkin Elvan için öğle saatlerinde Gaziantep Alevi Kültür Derneği Cem Evi’nde tören düzenlendi. Törene katılmak isteyen vatandaşlar, sabah saatlerinden Alevi Kültür Derneği Cemevi’ne geldi. Kalabalık grup, burada hazırlanan temsili tabutu karanfillerle süslerken üzerine ekmek bıraktı.
Alanı dolduran çok sayıda kadın ve genç gözyaşlarına hakim olamazken, karanfillerle süslü tabutun başında uzun süre bekledi. Burada yapılan konuşmaların ardından temsili uğurlama töreni yapıldı. Yapılan törenin ardından tabut cenaze aracına konuldu. Törene katılan kalabalık grup, daha sonra cenaze aracının arkasında yürüdü. Kalabalık grup, yürüyüş boyunca sloganlar atarak 15 yaşındaki Berkin'in ölümüyle ilgili tepkilerini dile getirmeye çalıştı.
Bu arada Alevi Kültür Derneği yetkilileri, yürüyüş sırasında kalabalığa karışarak olası bir provokasyona karşı dikkatli olunması konusunda katılımcıları uyardı. Kalabalık grup, tekrar Alevi Kültür Derneği Cemevi’ne gelerek yürüyüşünü tamamladı.