Türk Optisyon Gözlükçüler Birliği şokta. İçişleri Bakanlığı tarafından tam kapanma genelgesinde muafiyet kapsamına alınan ve tüm hazırlıklarını buna göre planlayan gözlükçülerin ani bir kararla muafiyetlerinin kaldırılması ve kapanma kararı alınması şok etkisi yarattı. Bu arada Gaziantep Optisyen Gözlükçüler Odası Başkanı Cuma Reyhan da yaptığı açıklamada, bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini ve mağduriyetin önüne geçilmesini istedi. Bu yönde büyük yanlış yapıldığını belirten birlik,kamuoyuna bir açıklama yaparak acilen yanlıştan dönülmesi gerektiğini vurguladı. İşta yapılan açıklama: KAMUOYUNA DUYURU Optisyenlik müesseselerinin 17 gün kapatılması göz hastalıklarının tanısı, izlenmesi, tedavisi veya hafifletilmesini engellemektedir. Ülkemizde gözlük/kontak lens(Tıbbi cihaz) kullanan sağlık çalışanları, öğrenci ve öğretmenler, araç kullananlar gibi geniş bir kitlenin zorluk yaşayacağı ve acil hallerde hiçbir optisyenlik müessesesineulaşamayacak olması neticesinde doğabilecek hasarların ve kayıpların telafisi mümkün olmayacaktır.
İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan tam kapanma genelgesinin Ek 6. Maddesinde tıbbi cihaz satışı gerçekleştiren müesseselerin muafiyeti açıkça belirtilmiştir.
Covid-19 pandemi sürecinde her türlü mücadelede var olduğumuz gibi, gerekli tüm tedbirleri alarak kanunun bize emrettiği fertlerin ve toplumun göz sağlığını koruma görevimizi eksiksiz yerine getirmekteyiz. Buna rağmen mesleğimiz ile ilgili paydaşlarımız olan göz poliklinikleri ve tedarik zinciri çalışır durumda iken, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından, Optisyenlik müesseseleri için alelacele alınan kapatma kararının hiç bir dayanağı ve tutarlılığı yoktur. Bu karardan ivedilikle geri dönülmelidir.
Bizler Optisyen-Gözlükçüler olarak yetkililerin aldığı kararlara saygı duyuyoruz. Ancak halk sağlığını ilgilendiren konularda yapılan yanlışlara karşı hukuki haklarımızı kullanacağımızı ve bu konunun takipçisi olacağımızı meslektaşlarımız ve gözlük/lens kullanıcısı milyonlarca vatandaşımıza bildirmek isteriz. Saygılarımızla.
CUMA REYHAN "YANLIŞTAN DÖNÜLMELİ"Bu arada Gaziantep Optisyen Gözlükçüler Odası Başkanı Cuma Reyhan yapılan yanlışın büyük mağduriyet yaratacağını belirterek "bu sadece gözlükçülük sektöründe değil, vatandaşlarımızda da büyük mağduriyet yaratacak. Hepimiz planlamamızı yapmıştık. Vatandaşlarımız da ona göre plan yapmıştı. Şimdi herşey alt üst edildi. Son derece yanlış bu uygulamadan ivedilikle vazgeçilmeli"dedi.