Türkiye Belediyeler Birliği ev sahipliğinde gerçekleşen programa Dişişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger, TBB ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve çok sayıda davetli katıldı.

Şehirlerde bisiklet kullanımının büyük öneme sahip olduğunu belirten TBB Başkanı Fatma Şahin, “Artık kişi başına düşen milli gelir, özgürlük ve kalkınma vermiyor. Dünyadaki adaleti, barışı sağlamak için bütüncül bakışa ihtiyacımız var. Biz delegeler birliği olarak bu çalışmayı çok önemsiyoruz. İnsanı korumak bizim en temel görevimiz. Doğayı koruyarak, kullanmamamız gerekiyor. Tek başına hareketliliği sağlayalım diye bir derdimiz yok. Dünyanın geleceği için bu meselelere kafa yormamız ve bunu başarmamız gerekiyor. Birlikten kuvvet doğuyor. Belediyeler Birliği iş makinesi veren belediye anlayışından çıkıp proje odaklı, insanı merkeze alan proje üretme kapasitesi yüksek olan, bunu dünyaya entegre eden bir modele dönüştürmemiz gerekiyor. Biz Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak Berger ile yoğun bir şekilde çalıştık konular üzerine” dedi.

BİLİNÇLİ ADIMLAR ŞART

Toplumların bilinçlenmesi için atılması gereken adımlar olduğunu belirten Şahin, “Hareketlilik Haftası'nda bunu tüm Türkiye’ye yaymak istiyoruz. 80 milyonun zihinsel dönüşümünü sağlamamamız gerekiyor. Yaşam alışkanlıklarımızı dönüştürmemiz gerekiyor. Su içmek, yemek yemek gibi. Spor yapmadan, günlük adımlarımızı atmadan sağlıklı yaşamamız, sağlıklı düşünmek mümkün değil. Biz Gaziantep Belediyesi olarak ilk önce imar planını yaptık. Sonra ulaşım planını yapıp ikisini entegre ettik. Şehrin 2050 yapısındaki demografik yapısına göre projelerimizi planladık. Derhal 55 kilometre bisiklet yolu yapılması gerektiği söylendi. Güvenilir ulaşımın bir şartı olduğunu bütün vatandaşlarımıza hissettirmemiz gerekiyor. Akıllı şehir akıllı ulaşımla başlıyor. Görünür olmak için buradayız” diye konuştu. Bakan Çavuşoğlu'na TBB Başkanı Fatma Şahin tarafından program sonunda bisiklet hediye edildi.