Görme engellilerin gitmek istedikleri yere ulaşmalarını sağlayan Gören Göz cihazları için 2014 yılı kapsamında Gaziantep’in de içinde bulunduğu 19 ilde başvurular başladı. Gören Göz cihazları için Adıyaman, Antalya, Artvin, Aydın, Bingöl, Bursa, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Gaziantep, Gümüşhane, Iğdır, Kahramanmaraş, Karaman, Konya, Mardin, Şanlıurfa ve Yozgat olmak üzere toplam 19 ilde dağıtılmak üzere başvuru alınmaya başlandı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmet Zor, Gören Göz Cihazları görme engellilerin gitmek istedikleri yere yürüyerek veya otobüs, metro gibi toplu taşıma araçlarını kullanarak sesli komutlar yardımıyla daha kolay ve hızlı bir şekilde gidebilmesi amacıyla tasarlandığını söyledi.

MÜDÜRLÜĞE BAŞVURUN

Güncellenen yeni yazılım ve cihazla birlikte 2014 yılında dağıtımı planlanan 5.000 gören göz cihazının dağıtımı için başvurular 3 Mart 2014 tarihi itibariyle başladığını belirten Zor, "Gören Göz cihazları için Gaziantep İlinde İkamet eden veya İlimizde Üniversite Eğitimi gören görme engelli vatandaşlar Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüze başvuruda bulunabilecekler. Gören Göz Cihazı almak üzere başvuruda bulunan kişilerin cihazlarını alacakları yer ve tarih bilgileri Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının web sayfasından ilan edilecektir. Ayrıca kişiler bu internet adresinden TC Kimlik Numaraları ile başvurularının onaylanıp onaylanmadığını ve işlemlerinin hangi aşamada olduğunu da öğrenebileceklerdir" dedi.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ CİHAZLAR

Zor, başvuru için gerekli belgeleri de açıkladı. İşte belgeler, "Nüfus cüzdanı fotokopisi (Aslını ibraz etmek şartıyla)Engelli sağlık kurulu raporu fotokopisi (Aslını ibraz etmek şartıyla) İkametgâh belgesi. (Bu belge TC kimlik numarası ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüklerince MERNİS veri tabanından alınacak)Dağıtım yapılacak illerdeki üniversitelerde eğitime devam eden görme engelli öğrencilerin öğrenim gördüğüne dair ilgili üniversiteden alacağı belge."

HABER MERKEZİ