Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Tolay, gluten içermeyen faydalı ürünler üreterek, çölyak hastalarının yaşamlarını daha kaliteli idame ettirmelerine olanak sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

10 KİŞİ ÇALIŞACAK

Türkiye'de çölyak hastaları için ürün satan başka yerlerin de bulunduğunu anımsatan Tolay, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından alınan 'Korumalı iş yeri statü belgesi' ve İş Kurumu hibe programlarıyla desteklenen proje, yüzde 75’ini zihinsel engellinin oluşturduğu sosyal işletme modelinin en güzel örneklerinden biridir. 10 kişi çalışacak. Bunların 8'i engelli bireyler olacak. Türkiye'de kamu kuruluşları arasında ve belediyecilik alanında ilk sayılabilecek projelerden bir tanesi." diye konuştu.

YAŞ PASTA YEMEK İSTİYOR

Çölyak hastası 14 yaşındaki Elif Cemre Bozgeyik, "Küçüklüğümde çoğu yiyeceği bulamazdık. Sonra dernek olduğunu öğrendik. Zamanla bu hastalıkla baş etmeyi öğrendim. Bu kafenin açılmasına çok sevindim. En çok çikolatalı yaş pasta yemek istiyorum." dedi. Ayşe Altıparmak da 2 yıl önce kızına çölyak teşhisi konulduğunu, çok zor zamanlar geçirdiklerini söyledi. AA